Jennifer Panebianco, a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía amb només 15 anys

La violinista tarragonina entra a un dels centres més prestigiosos d’Europa abans de la majoria d’edat

Per . Actualitzat el

«És un somni fet realitat», explica la Vania Del Mónaco, mare de la jove Jennifer Panebianco que amb només quinze anys ha estat acceptada a la prestigiosa Escuela Superior de Música Reina Sofía. Un centre reconegut internacionalment que disposa d’un cos acadèmic de professors titulars de càtedra compost per primeres figures de reconegut prestigi internacional. A aquest equip habitual s’afegeixen, cada any, professors convidats al Programa de Lliçons Magistrals que complementen el treball de l’escola. A tall d’exemple, entre els noms propis que participen o han participat en aquestes lliçons hi trobem Jordi Savall, Vladimir Ashkenazy o Plácido Domingo.

«Està entre les tres o quatre escoles més prestigioses d’Europa», explica la mare de la Jennifer, orgullosa que sa filla comenci «una nova etapa que pot donar uns fruits molt grans treballant amb aquest alt rendiment». El principal propòsit de l’Escola és la universalitat, per això aspira a convocar alumnes de qualsevol procedència social o geogràfica, sense una altra exigència que el talent i el lliurament a un treball formatiu d’alt nivell que posa l’estudiant en contacte directe amb el públic.

«Ella té talent però el talent s’ha de treballar», explica la Vania. Una afirmació innegable, ja que la fita de la Jennifer és doble perquè a banda d’aconseguir el que molts joves músics no assoleixen, entrar al prestigiós centre, ho ha fet tres anys abans que la majoria, ja que l’edat habitual d’ingressar-hi és els divuit anys.

Una bona notícia doncs per a la violinista de les nostres comarques que acumula ja una desena de primers premis internacionals i que amb la crisi sanitària havia hagut de posposar les actuacions que tenia previstes enguany a Corea del Sud, França i Itàlia.