L’Hospital Joan XXIII rep 400 mascaretes d’un hospital de Xangai

El contacte l’ha dut a terme un científic tarragoní de l’Hospital Clínic de Barcelona

Per . Actualitzat el

El cap d’un grup de recerca d’hepatologia de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de l’Hospital Clínic de Barcelona, Jordi Gracia-Sancho, ha donat 400 mascaretes quirúrgiques provinents del Chang Zheng Hospital de Xangai a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. El científic tarragoní ja tenia contactes amb metges de l’hospital xinès abans de l’inici de la crisi sanitària. «Un dels metges de Xangai amb què col·laborem des del grup de recerca el van reclutar perquè anés a un hospital de campanya de Wuhan», ens explica el doctor Gracia-Sancho, que quan va veure que la pandèmia arribava a terres catalanes i hi havia una manca de bates, mascaretes i EPI va decidir contactar-hi per veure si podia aconseguir una donació per part del centre xinès.

«Li vaig escriure al company xinès sabent que anàvem de bòlit a la Xina, però que en ser grans productors potser tenien un estoc de bates o mascaretes», comenta l’investigador tarragoní, que ja tenia al cap donar-les a l’Hospital Joan XXIII.

Dit i fet, el doctor xinès va aconseguir recol·lectar 400 mascaretes i les va enviar, però va coincidir en el decret de l’estat d’alarma la qual cosa va endarrerir fins aquest dimarts la rebuda del material. Unes mascaretes que han estat lliurades avui mateix per Jordi Gracia-Sancho al gerent de l’hospital tarragoní a través del cap de Medicina digestiva del centre, el doctor Quer, i que no seran les últimes.

«Quan li he dit al company xinès que ja han arribat les mascaretes m’ha dit que n’havia recol·lectat més i que me les enviaria aviat», celebra l’investigador tarragoní admetent que ara ja saben com escurçar el temps d’enviament dels pròxims lliuraments.