Tarragona respecta el confinament

La major part de la ciutadania surt de casa només pels casos establerts

Per . Actualitzat el

La imatge dels carrers de la ciutat és inaudita. Els carrers gairebé deserts amb persones que van o venen de comprar soles i sense nens ni nenes. La ciutat ha perdut les rialles i els crits dels infants i dels grups de persones que donen vida a les seves vies. El cel rúfol d’aquest principi de setmana esdevé un teló de fons que sembla fet a priori i que reflecteix la melangia d’un dels milers de municipis que viuen aquest confinament. Els vianants aprofiten la compra per anar a tocar ferro sense tocar-lo i només de passada o per badar a qualsevol de les moltes sortides al mar que té Tarragona. Els comerciants, guarnits amb mascaretes, serveixen els productes bàsics sense deixar que s’acumulin els clients als seus establiments, preguntant per la família que fa dies que no veuen i notant el baix volum d’afluència. «Un 80% menys de gent que abans del confinament», ens comenta un treballador d’una cèntrica gasolinera de Tarragona.

Tot i que majoritàriament es respecten les mesures establertes per les administracions, la Guàrdia Urbana va requerir aquest dilluns el tancament de 2 establiments i va denunciar 19 vianants per no complir les mesures de contenció del coronavirus.

Les patrulles segueixen recorrent la ciutat perquè es respecti l’obligació del confinament per tal de disminuir els contagis nous pel coronavirus i evitar el col·lapse dels serveis mèdics i hospitalaris.

Guàrdia Urbana i Voluntaris de Protecció Civil segueixen utilitzant el servei de megafonia per avisar que no es podia passejar pel carrer ni per la platja.