El turisme de la Costa Daurada, pendent del coronavirus

El sector està atent a l’evolució de l’episodi sanitari. PortAventura té previst obrir portes el pròxim dia 27 de març i està en contacte permanent amb Salut

Per . Actualitzat el

L’escalada de conseqüències del coronavirus sembla que no té aturador. La Llombardia italiana tancada amb pany i forrellat, la Seria A Italiana aturada, nombrosos esdeveniments cancel·lats al sud d’Europa, partits a porta tancada, escoles i instituts de Madrid i el País Basc aturats i un reguitzell més de mesures que es fan impossibles d’enumerar. A tot això cal sumar que la província de Tarragona ha confirmat els quatre primers casos de coronavirus aquest dimarts.

El turisme és la principal pota econòmica d’un territori que està a l’expectativa del desenvolupament d’aquesta alarma sanitària. A més curt termini tenim l’obertura de PortAventura prevista pel 27 de març. El parc temàtic no vol parlar encara d’ajornament de l’obertura al públic, però manté reunions constants amb el departament de Salut per avaluar tots els escenaris possibles depenent de l’evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes. De moment, asseguren tenir el personal format i s’han preparat protocols d’actuació especials, així com tot un dispositiu d’higiene i desinfecció de tots els espais del parc temàtic, tant públics com a oficines, per obrir portes amb garanties.

A un mes vista, el sector està pendent també de Setmana Santa. Des de la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de la província de Tarragona fan una crida a evitar l’alarmisme. Apunten que no han tingut moltes anul·lacions de reserves i ni tan sols estan notant un alentiment en aquest aspecte. També adverteixen que per Setmana Santa la major part del turisme és nacional i, per tant, un tipus de client que espera a darrera hora per anul·lar les reserves.

Fins i tot el sector continua a la recerca de treballadors de cara a la temporada turística. La III Jornada Treballa al Turisme, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), celebrada a l’OH!TELS La Hacienda, a la Pineda, Vila-seca, va posar en contacte més de 35 empreses turístiques de la Costa Daurada amb més de 650 persones interessades a treballar al sector turístic i la restauració. En total, hotels, càmpings, restaurants i PortAventura van oferir uns 800 llocs de feina vacants actualment. Una jornada que, lluny de cancel·lar-se, es repetirà a les Terres de l’Ebre aquest dijous. El president de la FEHT, Eduard Farriol, ha animat qui no ha pogut assistir a la jornada de La Pineda que assisteixi a la pròxima edició de la jornada Treballa al Turisme que se celebrarà a Amposta el pròxim 12 de març.

De moment no s’han anul·lat tampoc els campionats esportius com el Mundialito i el Costa Daurada Cup, que van dur més de 20.000 esportistes a les nostres comarques l’any passat.