L’equip de govern posa el fre a l’urbanització de Mas d’en Sorder

S’hi havien de contruir més de 200 habitatges unifamiliars de segona residència i un hotel

Per . Actualitzat el

L’equip de govern retira de l’ordre del dia del ple l’aprovació definitiva del projecte d’urbanització de Mas d’en Sorder. El pla preveu la construcció d’uns 230 habitatges a la zona del camp de golf Costa Daurada i un hotel a la masia modernista de Mas d’en Sorder. «Creiem que des del punt de vista urbanístic no és un bon projecte per a la ciutat», ha explicat el portaveu del govern municipal, Xavi Puig.

D’aquesta manera el govern d’ERC i ECP obra la porta a la resta grups municipals per decidir si aturen definitivament el PP-43. Una pas que acabarà inevitablement amb la suspensió del projecte si ens atenem a les declaracions prèvies que els grups municipals de Junts x Tarragona i la CUP havien dut a terme. Ambdós lamentaven la construcció d’habitatges unifamiliars de segona residència en una zona inclosa dins de l’Anella Verda. «Per nosaltres aquest projecte no cohesiona la ciutat», explica Dídac Nadal, portaveu de Junts x Tarragona. «Celebrem que ERC i ECP hagin retirat del ple l’aprovació d’aquest pla urbanístic! És una petita victòria!», ha piulat la portaveu de CUP Tarragona, Laia Estrada.
«Els arguments en contra del projecte són nostres», admet Puig després que el seu grup votés a favor de l’aprovació definitiva del projecte en el marc de la comissió informativa i ara hagi canviat el rumb, «i veient les reticències de CUP i Junts per Tarragona, vam constatar que potser hi havia una majoria per aturar el projecte». En aquest sentit, i per justificar el suport previ al projecte, Puig al·lega que «veníem d’una proposta que des del punt de vista tècnic és impecable». En aquest sentit, el portaveu admet que «ens sap greu pels promotors i per la il·lusió que hi havien posat però no ens devem a ells ens devem a la ciutat».
Si es concreten els suports dels grups municipals de la CUP i Junts x Tarragona, el pròxim pas serà la suspensió de llicències per l’àmbit. A diferència del PP-10, el portaveu del govern municipal argumenta que en aquest cas hi ha marge per aturar el projecte i que «com a màxim s’hauria d’indemnitzar el cost de la redacció dels projectes».
Pel que fa a l’hotel que s’havia d’ubicar a l’edifici modernista abandonat de Mas d’en Sorder, Puig no descarta que «es pugui mantenir si inclou la recuperació de l’edifici de Mas d’en Sorder».