Més de trenta locals buits a la zona de vianants del centre

Els comerciants dels carrers Sant Agustí, Comte de Rius, August i Méndez Núñez reclamen accions per part del consistori

Per . Actualitzat el

Els carrers de vianants del centre de la ciutat estan patint una desertització important. Quatre trams d’aquestes vies comercials acumulen una trentena de locals tancats. Méndez Núñez, Comte de Rius, August i Sant Agustí es van quedant cada cop més buits de comerços.

«Aquests carrers estan morts; o fan alguna cosa o no ens en sortirem», comenta el florista Jaume Pros. Al carrer Sant Agustí, en el tram que va de la plaça Verdaguer a la Rambla Vella hi ha set locals en desús i tres que es preveu que puguin tancar pròximament d’un total de vint locals. D’aquí a uns mesos, podríem veure el 50% dels comerços d’aquesta via tancats, malgrat que, tot s’ha de dir, en el seu darrer tram fins a la Rambla Nova presenta una salut de ferro amb tots els locals oberts.
Podríem deduir que el carrer August marca la línia divisòria en l’estat d’aquestes vies comercials, ja que al carrer Comte de Rius passa el mateix: en el tram que va del carrer August a la Rambla Vella comptabilitzem nou locals tancats i setze d’oberts. En canvi, en el tram litoral del carrer, només hi ha un local tancat. A banda, el carrer August, en el seu tram de vianants, acumula vuit locals buits.
La darrera via que hem analitzat és el carrer Méndez Núñez, que acumula vuit locals tancats en un tram tan curt com el que va de la Rambla Nova al carrer Armanyà. En aquest cas, la proximitat amb la Rambla i fins i tot amb l’emergent plaça Corsini no evita el tancament dels comerços.
«Abaixar el preu dels aparcaments i conscienciar els propietaris de la realitat dels lloguers milloraria la situació», explica el gelater Raffa Olivier. «El preu dels pàrquings d’aquesta zona és molt alt».
En aquest sentit, el botiguer Peter Asuzu, lamenta que des de l’Ajuntament no se’ls fes cas i es facilités l’aparcament gratuït al centre durant les festes de Nadal, «la gent ha marxat a comprar a Reus».
«Tots els comerços emblemàtics estan tancant i l’Ajuntament no ens consulta sobre com dinamitzar aquesta zona», explica Asuzu que lamenta que «la ciutat, a més a més, està bruta i no hi ha oferta lúdica que atregui la gent».
El joier Jordi Ros afirma que «no és un problema de lloguers ni de pàrquing, el problema és que no hi ha oferta i la gent no ve». En aquest sentit, recorda que cada comerç que tanca fa que deixin de venir clients a la zona.