L’Hospital de Santa Tecla estreny lligams amb la Part Alta

El centre sanitari de la Rambla Vella és la nova llar dels Gegants Vells Petits de la ciutat, que durant un parell de setmanes estaran exposats al CDIAP

Per . Actualitzat el

Els Gegants Vells petits, estrenats aquest estiu en el marc de les Festes de Sant Roc del carrer Cós del Bou, ja tenen una casa estable a les urgències pediàtriques de l’Hospital de Santa Tecla. Les peces, obra de l’escultora gegantera Àngels Cantos, van ser realitzades per l’Associació de Veïns del Cós del Bou, l’emblemàtic barri tarragoní que té cedits els Gegants Vells de Tarragona. Amb aquest acord, la institució sanitària que dona servei al centre del municipi estreny lligams amb la Part Alta, barri on segles enrere ja va estar ubicat l’Hospital de Santa Tecla, concretament a l’edifici que ara ocupa el Consell Comarcal del Tarragonès.

Els Gegants Vells o del Cós del Bou Petits participen en les festes de Santa Tecla com a part del Seguici Festiu Petit i a les festes de Sant Roc que celebra el carrer de la Part Alta a mitjans mes d’agost. La gestió d’aquests gegants recau en l’AMPA de l’Escola de Miracle, que aquest passat 2019 va signar un conveni amb l’AV del Cós del Bou en el qual es comprometia a la formació de la colla gegantera que va transportar els gegants fins a les portes de l’Hospital de Santa enmig d’un ambient festiu.

Veïns, hospital i escola

Els gegants Joan i Teresina —nom que reben en record a uns veïns molt especials del barri traspassats— formen un triangle al seu voltant amb tres vèrtexs fonamentals per al centre històric tarragoní. Per una banda els veïns, sense els quals no tindria sentit el barri i que l’any passat van emprendre una acció altruista per dotar la ciutat dels dos darrers gegants que li mancaven a la Santa Tecla Petita. En segon lloc, el centre sanitari, que dona servei als veïns des de fa més de cinc segles i que ofereix a les peces un lloc de descans segur però alhora a l’abast de la població infantil durant tot l’any. I, finalment, una de les escoles públiques que dona servei als infants del barri i que assumeix la responsabilitat de fer-los ballar a Tarragona i arreu del país.
Infants de l’escola del Miracle, del barri del Cós del Bou i fills dels portants dels Gegants Vells de la Tarragona conformen aquesta colla gegantera que el passat divendres van fer ballar el Joan i la Teresina per dur-los al CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, situat a la plaça Verdaguer) espai que ocuparan durant un parell de setmanes abans de ser traslladats a la seva nova llar, les urgències pediàtriques de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.