Fundación Repsol porta els tallers d’Aprendenergía a prop de mil escolars de Tarragona

Per . Actualitzat el

Fundación Repsol porta un any més els seus tallers sobre energia als centres escolars de Tarragona. Del 4 al 15 de novembre participen en aquests, 978 alumnes de 6è de primària i 3r d’ESO. A través d’aquesta iniciativa lúdica i educativa, els infants i joves coneixen més en profunditat les diferents fonts d’energia i prenen consciència dels reptes de la transició energètica.

16 centres educatius de Tarragona acullen els tallers d’Aprendenergía, un projecte de Fundación Repsol que neix amb l’objectiu d’apropar als més joves, el món de l’energia i els seus reptes de futur.

Les activitats estan dissenyades per a alumnes de 6è de primària i 3r d’ESO i guiades per monitors especialitzats.

A través del joc “El gran repte del mix energètic” els alumnes adquireixen diferents rols i mitjançant el debat, han d’assegurar el proveïment d’energia en diferents circumstàncies, convertint-se així en gestors energètics per aconseguir una ciutat més sostenible.

Per aconseguir la seva meta, els participants poden utilitzar diferents fonts d’energia primària, però hauran de tenir en compte la disponibilitat de recursos, les emissions de CO2 i el cost econòmic.

Amb aquest joc, coneixen les diferents fonts d’energia, s’acosten als processos de transformació i comprenen el valor i la importància de les diferents energies per a una transició energètica sostenible. En tot moment estan acompanyats pels monitors, que els ajuden resolent-los tots els dubtes.

L’altra activitat és la “Gimcana de l’energia”, en la qual els estudiants, organitzats en equips, han de col·laborar per superar divertides proves, adaptades a les diferents edats dels participants, en què hauran de demostrar les seves habilitats i coneixements sobre energia i sostenibilitat.

Aquests tallers s’emmarquen en el programa Aprendenergía, de Fundación Repsol, orientat a divulgar temes sobre energia entre els més joves, conscienciant així les futures generacions sobre la importància de fer un ús més responsable dels recursos energètics per aconseguir un món més sostenible.

Més informació www.fundacionrepsol.com