La V Fira d’Ocupació de Tarragona posa a disposició dels ciutadans centenars de llocs de treball

Se celebrarà el 5 de novembre al Parc Central i comptarà amb la participació de prop de 30 empreses amb necessitats molt variades

Per . Actualitzat el

L’atur ha tancat el tercer trimestre de l’any amb una taxa del 12,2% a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA). Durant els mesos de juliol, agost i setembre hi havia 48.600 persones sense feina a la demarcació tarragonina, per sota de les 56.200 comptabilitzades per la mateixa enquesta durant el segon trimestre. Amb l’arribada de la tardor i el final de la temporada turística és previsible que aquesta xifra torni a augmentar. Amb tot, són moltes les empreses del territori que busquen personal i els costa trobar-ne. La Cambra de Comerç de Tarragona ja va detectar aquesta necessitat l’any passat i va posar-hi remei mitjançant la Fira de l’Ocupació. Un esdeveniment que aquesta primavera es va dur a terme per segona vegada amb un elevat èxit de participació i resultats i que la setmana vinent es reeditarà al Parc Central.

Centenars de joves del territori tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà les ofertes que prop d’una trentena d’empreses oferiran a la Fira de l’Ocupació. Feines de tot tipus com comercials, tècnics informàtics, mossos de magatzem, esteticistes, community managers, xofers, operaris, teleoperadors, metges, infermeres, informàtics, dependents, personal de neteja, pintors… Algunes de les empreses que hi participaran són: Primark, Leroy Merlin, Ibersol, Marlex, Sagulí Salou, Viajes para ti (Esquiades.com, buscounchollo.com i amimir.com), Be Beauty, Dades & Serveis Assessoria, Eurofirms, Europastry, Manpower, Folch Time Comunicació Coorporativa, Go Fruselva SL, Gilabert Miró i la Xarxa Santa Tecla entre altres.

A banda de la possibilitat de poder parlar amb els responsables de recursos humans de les empreses que hi participen, els assistents a la V Fira de l’Ocupació podran participar en quatre tallers: La revolució de les competències, estàs preparat per la feina del futur? (a les 10,10 h), Desenvolupa el teu talent (11 h), Recerca de feina a les xarxes socials (12 h) i Com trobar treball? Entrevista positiva (12,55 h).

La V Fira de l’Ocupació es durà a terme el dimarts 5 de novembre de 10 del matí fins a les 7 de la tarda al Parc Central. Tot i que és una activitat gratuïta, cal inscriure’s per a participar-hi a través de la web de la Cambra de Comerç. La Fira es desenvolupa dins del Programa integral de Calificación y Empleo, un programa que la Cambra de Tarragona està executant des de l’any 2015 i que ha permès dur a la pràctica accions d’intermediació laboral amb més d’un miler de joves i més de 500 han participat en programes formatius orientats a fomentar l’ocupació d’aquest col·lectiu.