L’alcalde Ricomà apunta a «infiltrats» en els aldarulls d’ahir

Després de la concentració pacífica es van produir un seguit d’incidents que han deixat un mínim de 16 ferits i 13 detinguts

Per . Actualitzat el

La manifestació d’ahir a la nit davant la subdelegació del Govern va acabar en aldarulls i càrregues policials. Entre les persones colpejades pels Mossos i la policia espanyola hi havia el conseller de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, i el secretari primer de la mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós. Es van cremar contenidors i els agents de policia van disparar foam i pilotes de goma als manifestants.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assenyalat en declaracions a RAC1 que «toca esbrinar si hi havia infiltrats violents en la manifestació». El batlle tarragoní ha recordat que «hi va haver provocacions» i ha sospitat que els incidents van passar d’una «forma sincronitzada» a les quatre capitals catalanes.

La jornada es va saldar amb 13 detinguts pels incidents ocorreguts.

Lesions per impacte de goma o foam

El servei d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla ha atès aquesta nit, entre les 21:32h i les 23.45h, un total de 8 persones (quatre homes i quatre dones), procedents de les concentracions que han tingut lloc a diversos punts de la ciutat de Tarragona. Durant la matinada se n’han atès 8 més dos dels quals són Mossos d’Esquadra.

De les 16 persones ateses, 15 han rebut l’alta. Queda ingressat un home de 22 anys amb contusió toràcica per a observació per part del servei de medicina interna de l’hospital.

Un mínim de 6 persones presentaven lesions per impacte de projectils de goma/foam o similar.