L’Ajuntament de Tarragona demana explicacions a la conselleria d’Interior

El consistori tarragoní vol que s’investiguin les càrregues

Per . Actualitzat el

El Govern municipal ha comparegut davant la premsa per llegir un manifest institucional que condemna la violència emprada ahir pels Mossos d’Esquadra i per la policia espanyola. En el text, el govern reclama «a tothom que actuï amb la màxima responsabilitat. També als cossos de seguretat. Han d’investigar si en el transcurs dels incidents es van produir actuacions no conformes amb els protocols o càrregues contra grups de persones que no tenien una actitud violenta». També lamenta que «ahir, molts ciutadans i moltes ciutadanes de Tarragona es van veure envoltats d’una violència que no és justificable i que mai havien buscat». «Des de l’equip de govern, volem mostrar el nostre suport a totes les persones que van passar por mentre exercien el seu dret legítim de manifestació», diuen.

Preguntat pels periodistes, Ricomà ha assegurat que l’Ajuntament de Tarragona s’ha posat en contacte amb la conselleria d’Interior perquè investigui l’actuació del cos policial autonòmic durant el dia d’ahir. Per a l’alcalde és sospitós que els aldarulls es produïssin de forma gairebé simultània a les quatre capitals catalanes i no descarta que hi haguessin infiltrats.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’EQUIP DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA

1.    Tarragona va viure ahir a la nit un trist episodi que no ens agradaria que es repetís i que va acabar amb 14 persones detingudes, 19 persones ateses pels serveis d’emergències i destrosses del mobiliari urbà a diferents punts de la ciutat.

2.    Som conscients que vivim moments durs per a la societat catalana que poden derivar en legítima indignació i frustració. Estem convençuts que cal canalitzar aquests sentiments  cap a accions pacífiques i reivindicatives, i mantenir l’esperit pacífic que ha caracteritzat en tot moment la protesta del poble català.

3.    Reclamem a tothom que actuï amb la màxima responsabilitat. També als cossos de seguretat. Han d’investigar si en el transcurs dels incidents es van produir actuacions no conformes amb els protocols o càrregues contra grups de persones que no tenien una actitud violenta.

4.    Ahir, molts ciutadans i moltes ciutadanes de Tarragona es van veure envoltats d’una violència que no és justificable i que mai havien buscat. Des de l’equip de govern, volem mostrar el nostre suport a totes les persones que van passar por mentre exercien el seu dret legítim de manifestació.

5.    Expressem el nostre rebuig frontal a qualsevol acció violenta. Volem fer palès que el diàleg i les vies pacífiques són els únics instruments capaços d’avançar cap a una societat millor i de defensar els drets col·lectius.

6.    Volem mostrar el nostre agraïment als serveis d’emergències i a tots els efectius municipals que han treballat intensament per retornar la ciutat a la normalitat amb el menor temps possible.

7.    Per finalitzar, volem fer una crida a la calma i a la mobilització pacífica. Volem una ciutat i un país amb un alt grau de convivència i això passa per aïllar qualsevol manifestació i actitud violenta.