Es triplica el nombre d’alumnes matriculats fora de termini

El Camp de Tarragona passa de 400 alumnes de matrícula viva als 1.300 d’enguany

Per . Actualitzat el

Els centres de primària i secundària han notat un creixement important d’alumnes aquest curs. La matrícula viva del territori —és a dir, els alumnes que arriben després del període de matriculació— ha crescut notablement i ha passat dels 300 a 400 alumnes dels darrers anys als 1.300 d’enguany. Les dades encara són provisionals, però tot fa pensar que la majoria d’alumnes matriculats a l’estiu provenen de la conurbació de Barcelona.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Jean-Marc Segarra, explica que «del 10 d’agost al 10 de setembre al Camp de Tarragona hi ha hagut 1.300 alumnes entre primària i secundària amb matrícula viva» i que, tot i no hi ha dades definitives, «tot apunta que la gran majoria provenen de la conurbació de Barcelona. Hi ha estrangers, però la majoria són nacionals que estaven escolaritzats en algun centre barceloní».

La majoria arriben a les grans ciutats, com ara Tarragona i Reus, que en sumen uns 900. Al Baix Penedès, a diferència d’altres anys quan en rebia el nombre més important, enguany es calcula que hi ha hagut uns 200 alumnes de matrícula viva. «Abans, fa uns deu o quinze anys, passava al revés: més a la franja del Baix Penedès i menys a les grans ciutats com Tarragona i Reus», assegura Segarra.

Aquest increment de la matrícula viva ha fet que creixin les ràtios a les aules; malgrat tot, Segarra assegura que «tot i l’augment del 10% de la ràtio a Tarragona i Reus no hi ha cap classe de 40 alumnes. Com a màxim, de 38».

Davant d’aquesta situació, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament apunta que «amb la informació que ens han donat els inspectors del nombre d’alumnes obrirem grups, donarem més recursos humans… hem d’anar actuant depenent de cada situació».

A més llarg termini, Ensenyament té sobre la taula el projecte de diversos equipaments, com ara l’institut escola de l’Arrabassada que es preveu que entri en funcionament el curs vinent.