Els CAP de Torredembarra i Calafell fomenten l’activitat física entre els seus professionals

La jornada es durà a terme el pròxim 5 d’octubre i inclourà activitats diverses al voltant de l’esport i la salut

Per . Actualitzat el

El CAP de Torredembarra organitza un jornada per fomentar la pràctica de l’esport entre el personal sanitari del centre el pròxim 5 d’octubre. És la segona edició d’aquest esdeveniment en el qual participarà també el CAP de Calafell. Després de l’èxit de l’edició del 2017, enguany s’espera l’assistència d’una cinquantena de participants i, des de l’organització ja es mira al futur amb l’ambició d’implicar tots els CAP de la Xarxa Santa Tecla.

El Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya es va crear el 2007 però són poques les iniciatives que es duen a terme a la província en aquest àmbit. El doctor Juan Muñoz i la infermera Tere Lambea, del CAP de Torredembarra, són els encarregats d’implementar el pla al centre i, fa dos anys, van organitzar la primera jornada per promocionar la pràctica de l’esport entre metges i infermeres del centre. «La filosofia és que els metges no podem recomanar activitat física si nosaltres no en fem», comenta Muñoz. Per aquest motiu insisteixen molt als metges de família i a les infermeres que han de ser actius i intenten mostrar-los els beneficis de ser-ho perquè ho visquin i així puguin prescriure-ho amb coneixement de causa. «Al cap i a la fi, del que es tracta és que arribi als pacients», admet el metge del CAP torrenc.
La idea d’aquestes jornades, la que es va fer el 2017 i la que es durà a terme el 5 d’octubre, és practicar esport en el marc d’un esdeveniment festiu. Muñoz recorda que el 2017 van insistir a les infermeres i metges que menys activitat física feien a participar de la primera jornada amb molt bons resultats: «s’ho van passar tan bé que es van enganxar a fer activitat física».

Enguany també hi haurà nombroses activitats en les quals es competirà de forma lúdica entre els membres dels dos CAP tarragonins que acabaran amb un lliurament de premis. El doctor Muñoz també ens avança que hi haurà moltes sorpreses com en la passada edició, en la qual els participants van rebre una sessió de ioga que no s’esperaven i que va agradar molt.

A banda dels jocs i les activitats que no podem revelar, el responsable de la Unitat de Medicina de l’Esport de la Xarxa Santa Tecla, Manel Gonzàlez Peris, impartirà una xerrada, com en la passada edició, per donar a conèixer les novetats que hi ha arreu del món en l’àmbit d’incentivar l’activitat física i com es poden aplicar al territori.
Una cinquantena de professionals dels dos CAP s’han inscrit ja a la jornada que d’aquí a dos anys pretén multiplicar-se exponencialment. «La nostra idea és que en la pròxima edició hi participin professionals de tots els CAP de la Xarxa Santa Tecla, crear com una espècie d’Olimpíades», comenta l’organitzador de l’esdeveniment.