Tarragona enviarà més de 300 autobusos plens a Barcelona per la Diada Nacional

La delegació tarragonina de l’ANC ja ha venut més de 1.300 samarretes quan encara falta una setmana per a l’11-S

Per . Actualitzat el

Les comarques tarragonines es preparen un any més per als actes reivindicatius de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany l’ANC organitza sota el lema «Objectiu Independència». Més enllà dels actes oficials organitzats per les administracions, la gran cita serà el dimecres a partir de les 17 hores a l’entorn de la plaça Espanya de Barcelona, on està previst que desenes de milers de persones procedents de tot Catalunya es desplacin per protagonitzar una altra diada multitudinària, reivindicativa, festiva i pacífica. La delegació tarragonina de l’Assemblea Nacional de Catalunya fa setmanes que treballa per incentivar la participació dels tarragonins i tarragonines en la manifestació convocada a Barcelona. A Tarragona ciutat s’han muntat 30 autobusos que sortiran plens cap a la capital catalana el mateix dia 11 de setembre al matí i al local de l’assemblea ja s’han venut més de 1.300 samarretes de la Diada.

Activitat frenètica aquests dies   a la seu de l’Assemblea Nacional de Catalunya a Tarragona, al carrer Hernández Sanahuja número 14, on tenen obert matí i tarda per agafar les reserves de places als autobusos que viatjaran a Barcelona el dia 11 de setembre i on també hi ha la possibilitat de comprar les samarretes que els participants que ho desitgin podran lluir durant la jornada festiva. Òscar Hijosa, coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana a Tarragona, apunta que la diada d’aquest 2019 és especial perquè «la capital tarragonina per primera vegada té un govern republicà, igual que la Diputació de Tarragona i també al conjunt de la Costa Daurada el moviment independentista està molt representat als ajuntaments. És el moment de demostrar a tot Catalunya que les comarques de Tarragona també estem per la independència i la defensa dels drets».

Cal recordar, però, que la mobilització d’enguany adquireix un caràcter crític amb els partits del govern. Un fet que ha provocat que algunes veus d’ERC hagin anunciat que no participaran a la manifestació. En aquest sentit, Dani Gámez, membre l’ANC a Tarragona, explica que l’entitat sobiranista «s’ha de desmarcar dels partits i ha de demanar allò que els nostres associats ens demanen, que és unitat. Tenim un objectiu, la independència, i la millor forma per assolir-lo és la unitat que és el que es va demostrar l’1 d’octubre. Quan anem junts fem coses com l’1-O, que va marcar un abans i un després en la consciència de moltes persones».

Pel que fa a l’assistència a la manifestació de Barcelona, Gámez assegura que la tendència és la mateixa que l’any passat. «Hi ha uns cants de sirena que diuen que aquest any serà més fluix, però hi ha exactament els mateixos autobusos que l’any passat», assegura el membre de l’ANC.

Com el passat 2018, es llogaran 300 autobusos a tota la demarcació i 30 a la ciutat de Tarragona. «A més a més, ja havíem venut 1.300 samarretes, deu dies abans de la Diada, que és quan hi ha el boom de venda de samarretes. Per tant, estem en xifres molt similars a les de l’any passat», comenta Gámez.

En aquest sentit, opina que «no hi ha un cansament sinó una maduració de les manifestacions. No hi ha trams i, per tant, la gent moltes vegades no s’inscriu, es compra la samarreta i va a la plaça Espanya».