Els Gegants Vells petits es presenten en societat

L’Associació de Veïns del Cós del Bou i l’AMPA de l’Escola del Miracle presenten les peces en el marc de les Festes de Sant Roc

Per . Actualitzat el

Últims mesos intensos en el taller de la mestra gegantera Àngels Cantos. A finals de maig es feia públic l’acord entre l’Associació de Veïns del Cós del Bou i l’AMPA de l’Escola del Miracle per completar l’apartat geganter de la Santa Tecla petita. Feia anys que l’Escola Estonnac havia enllestit les rèpliques dels Negritos primer i després dels Moros deixant un únic buit al seguici infantil que no s’acabava d’omplir. Un buit que l’AMPA del Miracle va voler aprofitar trobant immediatament la complicitat de l’entitat veïnal que té cedits els Gegants Vells de Tarragona. L’Associació de Veïns del Cós del Bou va oferir-se a fer els gegants i l’AMPA del centre havia de ser l’encarregada de formar la colla gegantera per portar-los.

Dit i fet. Aquest diumenge, en el marc de les Festes de Sant Roc del barri del Cós del Bou i carrers limítrofs, les obres de Cantos i els seus col·laboradors (joieria, vestuari, fusteria…) s’han presentat en una jornada especialment emotiva. La periodista Sílvia Petit, que conduïa l’acte, ja avançava que les llàgrimes farien acte de presència doncs, més enllà de la fita que significa que una modesta associació de veïns emprengui la faraònica tasca de fer uns nous gegants aptes per participar en la Santa Tecla petita, el tèrbol atzar havia volgut que dues persones molt estimades del barri i vinculades al fet geganter, Joan Llort i Teresina Vicens, traspassessin aquest curs. Els nous gegants, batejats doncs com a Joan i Teresina, van ser apadrinats pels Negritos i Moros petits i acompanyats en el seu primer cercavila pels Gegants Petits de Vilafranca.

La colla gegantera de l’AMPA del Miracle, formada per alumnes del centre, veïns del barri i familiars dels Portants dels Gegants Vells, va ser l’encarregada de fer ballar el Joan i la Teresina entre els aplaudiments de la gentada que s’agombolava al Cós del Bou i a ritme de la melodia que la gent del Tecler va regalar als flamants gegants. Guiada pels que seran els seus mestres, els Portants dels Gegants Vells, la nova colla va perdre la por inicial i l’Enia, l’Alèxia, la Martina, la Núria, l’Avril, la Larisa i el Jan es van estrenar amb nota. Per davant els queden la resta de sortides de les festes de Sant Roc que es duran a terme aquests dies i la Santa Tecla petita. Múltiples oportunitats doncs per gaudir-los per aquelles persones que no van poder veure ballar el Joan i la Teresina. Dos gegants, per cert, que són una realitat també gràcies al suport de Repsol, de la Generalitat, de l’Ajuntament de Tarragona i de la Xarxa Santa Tecla, fundació que acollirà en el seu hospital de la ciutat les peces un cop passades les festes de Santa Tecla.