Ballesteros guanya però Ricomà pot assaltar l’alcaldia

Junts per Tarragona, En Comú Podem i CUP poden donar el consistori a ERC

Per . Actualitzat el

L’empat a set regidors del PSC i ERC obre les portes a un canvi d’alcalde a l’Ajuntament de Tarragona. Pau Ricomà (ERC) suma amb la resta de «forces del canvi», Junts per Tarragona (3 regidors), En Comú Podem (2 regidors) i CUP (2 regidors), i es veu «legitimat per ser alcalde». S’obren així dues setmanes de converses en les quals Ballesteros té poc marge de maniobra ja que, sembla a ser que Ricomà no està pel pacte amb l’alcalde en funcions i els seus socis del PP només han tret 2 regidors. Ciutadans, amb 4 regidors, difícilment tindrà res a dir en l’elecció del futur alcalde de Tarragona a no ser que els comuns s’abstinguessin, la qual cosa faria que el bloc del 155 sumés una més que els partits independentistes.

Pau Ricomà ha fet una crida als partits que han defensat el canvi durant les eleccions per formar un govern que serveixi per obrir una nova etapa a Tarragona, «amb generositat per compartir el canvi». Ricomà ha afirmat davant la premsa que «estem legitimats per governar Tarragona», en la compareixença posterior a l’escrutini i amb gairebé el 100% escrutat dels resultats electorals a la capital. Ricomà ha qualificat «d’històrics» els resultats d’ERC, amb 7 consellers i el doble de vots aconseguits respecte a les passades eleccions municipals.

El candidat d’ERC ha agraït «la confiança que els tarragonins han dipositat en nosaltres per liderar el canvi i l’esforç titànic de tot l’equip, candidatura i militants durant aquest temps». Ricomà ha volgut destacar la transversalitat d’una candidatura que «està capacitada per governar». Laura Castel, Xavi Puig, Paula Varas, Jordi Fortuny, Mary López i Manel Castaño són les persones que, juntament amb Ricomà, ocuparan la bancada republicana al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona.

Pau Ricomà ha anunciat que obrirà una ronda de «diàleg obert i transparent» amb diverses formacions i ha remarcat que «aquestes eleccions anaven de la construcció d’un nou model de ciutat i la majoria de la gent ha votat per un canvi profund. No té cap sentit que, tenint l’oportunitat de tirar endavant aquest canvi, renunciem a fer-ho». L’alcaldable republicà ha posat especial èmfasi en «la necessitat de modernitzar l’ajuntament i fer-lo transparent tot posant la ciutat al servei dels tarragonins».