La Colla Gegantera del Passeig Torroja celebra els 10 anys amb diverses accions

Per . Actualitzat el

La Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona celebra el seu 10è aniversari amb una trobada gegantera multitudinària, la restauració dels gegants hebreus i altres iniciatives.

De la mà de l’Aaron Sentís, la colla del passeig Torroja, és una de les entitats del món geganter més actives de la ciutat. Són els organitzadors juntament amb el Club Maginet de la Trobada de Gegants de Sant Magí. Enguany, els primers gegants de la colla, la Tecla i el Magí, compleixen deu anys i, per celebrar-ho han encarregat al lleidatà Pol Olives, jove geganter que està formant-se com a escultor de gegants, que els restauri. Un treball que basant-se en esbossos del 2009 dels mateixos gegants permetrà millorar-ne les fesonomies.

També cal destacar que al passat mes de març es va presentar la figura d’en Pakharu, el capgròs macer egipci, que s’uneix als flamants gegants egipcis de la colla que des de la seva creació han participat en trobades arreu del país.

L’entitat també estrena logotip a càrrec de la jove tarragonina Mei Ros afegint els atributs que porten els quatre Gegants de l’entitat.

L’entitat recorda que totes aquestes coses i altres projectes que tenen sobre la taula com la creació d’una banda de gralles pròpia, les fan «sense rebre cap subvenció d’enlloc, i tot el que es fa es per voluntat pròpia de cadascú».

I el plat fort de l’aniversari es podrà degustar el dissabte 10 d’agost amb la Trobada de Gegants i Nans de Sant Magí. Enguany per primera amb una colla vinguda de Navarra, la Comparsa de Gigantes de Huarte, uns dels convidats d’honor de la trobada que compartiran plaça amb els Gegants de l’Arboç, els Gegants vells del Vendrell i els Gegants de Torroella de Montgrí i els Gegants de Catalunya en Treball i la Cultura, de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya que fa 20 anys que no visiten Tarragona. A banda, una quarantena de parelles de gegants i nans vingudes d’arreu de Catalunya.