Comença la campanya

Els set candidats i les sigles que porten arriben en diversos estats de forma

Per . Actualitzat el

Fins a dotze llistes es presenten a les eleccions municipals a Tarragona. Aquesta passada matinada, alguns dels candidats van participar en la clàssica enganxada de cartells i van parlar amb la premsa de les seves prioritats de cara a la pròxima legislatura. L’alcaldable del PSC i actual batlle de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet valer la figura de Pedro Sánchez per impulsar el que seria la seva quarta alcaldia. Així com fa quatre anys Ballesteros va amagar les sigles d’un PSOE caigut en desgràcia, ara, després dels excel·lents resultats als comicis espanyols, l’alcalde dels Jocs les treu del calaix.

Ruben Viñuales, candidat de Ciutadans, ataca per segona vegada l’alcaldia de la ciutat amb un partit un pèl més debilitat a Catalunya que enguany competeix amb VOX i amb un PSC en estat de gràcia.

L’alcaldable d’ERC, Pau Ricomà, també assalta per segona vegada una alcaldia que ja li va quedar lluny fa quatre anys. Enguany, tot i els bons resultats d’ERC a les generals, s’ha de tenir en compte que part del pinyol convergent ja no li faran campanya com va passar fa quatre anys quan la designació del ja traspassat Albert Abelló, va provocar divisió a les files de l’actual Junts per Tarragona.

El PP, amb un desconegut (per molts) José Luís Martín al capdavant, viu mals moments arreu però la seva tasca en el govern municipal pot ajudar-los a mantenir la representació actual.

L’alcaldable de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, és una de les grans incògnites dels comicis. Sembla que ha teixit més aliances que el seu successor i arrossega un cognom que pot ser-li molt favorable.

Laia Estrada repeteix amb la CUP després de quatre anys fent el que van prometre: Capgirar la ciutat. Entre altres coses i amb dos regidors, la formació independentista ha portat davant dels tribunals l’alcalde de la ciutat i part del seu equip.

En Comú Podem taparà la marca ICV amb la desconeguda Carla Aguilar al capdavant però amb la garantia de vots que va fer que un diputat de Madrid sortís escollit per Tarragona a les darreres generals.

A banda, hi ha cinc partits sense representació a l’actual consistori que juntament amb els set esmentats disposen de 15 dies per convèncer els electors indecisos.