«Som referents en llibres d’excursionisme, turisme, natura i cuina»

Jordi Ferré ens explica quins són els punts forts de Cossetània Edicions

Per . Actualitzat el

Cossetània Edicions és una de les editorials més prolífiques del territori. Les seves col·leccions d’excursionisme, natura i cuina sumen centenars de títols que tenen influència arreu del país. Altres propostes innovadores com la col·lecció De 100 en 100 continuen aportant un tret diferencial a l’editorial vallenca.

Com us ho feu les editorials locals en un món de monstres del sector?
Treballant molt, intentant mantenir una línia diferencial respecte als altres segells editorials, és a dir, intentant buscar el nostre nínxol de negoci, la nostra personalitat com a editorial, i sent propers als lectors i als autors. I també compartint el nostre projecte editorial amb altres projectes que ens permetin reduir costos.

Veient propostes com la col·lecció De 100 en 100, sou una editorial bastant innovadora, no?
Sí, som una editorial d’àmbit generalista, fem una mica de tot. Però des del primer dia vam buscar que se’ns conegués com a referents en alguna cosa. Per això ens vam especialitzar en els llibres d’excursionisme, turisme i natura, i ara ja en som referents. També ho som en l’àmbit dels llibres de cuina, amb diverses col·leccions i amb autors importants com, per exemple, Marc Ribas o  Carla Zaplana, i en temes de cultura popular. Una col·lecció nostre de referència, i que ens ha donat moltes alegries, és aquesta De 100 en 100 on agrupem temes al voltant de coses com la ciència, l’esport… responent 100 qüestions.

L’aposta d’apropar el coneixement a tots els públics, funciona?
La intenció d’aquesta col·lecció és fer divulgatius temes que poden ser carregosos. I, a més a més, amb un tipus de lectura actual. Les noves tecnologies han fet que es llegeixi molt en píndoles i no tant amb un relat continu. I amb aquesta col·lecció això ho fem. D’aquí èxits com 100 mites de la ciència, que hem reeditat diverses vegades.

I també amb la col·lecció per a nois i noies.
Exacte, i el mateix amb els temes de natura. És la mateixa mentalitat. Destacaria, per exemple, la guia del Joan Anton Català per acostar l’astronomia als joves i entendre el que veus al cel nocturn. I, encara per al públic jove, aquest mes de maig traurem una col·lecció en cartró que és per aprendre les primeres paraules en anglès, sempre relacionades amb la natura.

Destaca algunes novetats per aquest Sant Jordi.
El llibre de la Carme Zaplana, Menjar net, que ja està funcionant molt bé i que ja hem reeditat abans de Sant Jordi. Patufet on ets? Busca’m al camp del Barça, que és línia del Patufet que vam convertir en el Wally català. I un llibre molt bonic, Enamora’t, de Joan de Déu Prats, un recull de llegendes catalanes d’amor que és un llibre ideal per a la festivitat.