«Encara es venen moltes més samarretes d’equips de futbol que contes»

Joan Rioné ens posa al dia de les novetats editorials de Piscina, un petit oceà

Per . Actualitzat el

Piscina, un petit oceà és una editorial de contes il·lustrats que va néixer el desembre de 2012 amb la intenció d’oferir un producte de proximitat innovador en un camp que habitualment peca de clàssic.

Piscina, un petit oceà ja té set anys!
Sí, i no ho pensem celebrar.

Ah, no?
Quan en fem quaranta ja ho celebrarem.

Doncs teniu motius per celebrar-ho… ja heu publicat molts llibres.
Disset. La idea era fer-ne el primer any un; el segons, dos; el tercer, tres; el quart, quatre; i quedar-nos ja en cinc cada any. Però la realitat ens ha portat a dos o tres llibres l’any.

I a això cal sumar les segones edicions.
Moltes. I, fins i tot, n’estic preparant terceres. Això vol dir que els llibres que van sortint estan vius. Al cap de dos o tres anys d’haver-los presentat, veig que necessiten una nova edició. Ha estat el cas de Cançó de bressol per a un huracà i altres contes dormilegues, Carrer del mar i Un mitjó diferent a cada peu, dels quals farem segona edició, i el de Formigues a la cuina, que ja va per la tercera edició.

Això vol dir que, tot i que sou una editorial de proximitat, us moveu per tot Catalunya?
Arreu dels territoris de parla catalana: Principat, País Valencià, Illes Balears i Perpinyà, que hi ha una llibreria, la Llibreria Catalana, amb qui tenim molt bona relació.

Hi ha una mancança d’aquest tipus d’àlbums il·lustrats?
Se’n fan molts. Crec que del que hi ha mancança és de lectors d’aquestes temàtiques. Perquè se’n treuen molts i molts que a mi m’agraden molt. Però falta públic.

Però de nens no en falten.
No, no en falten, però ens interessa arribar a les famílies. Encara es venen moltes més samarretes d’equips de futbol que àlbums il·lustrats. I hi ha menys equips de futbol que editorials.

Quines novetats presenteu per Sant Jordi?
El juny de l’any passat vam treure Visual i dits i nas i orelles i gust de cireres, un llibre amb trenta-nou textos escrits amb els dits i la llibertat que dibuixen les paraules. Després, la segona edició de Cançó de bressol per a un huracà i altres contes dormilegues, que està nominat al Premi Atrapallibres, un guardó molt important. I dues novetats: Escola xocolatina, una coedició amb Publicacions URV, i Ulissa, que és un conte que neix d’un espectacle que és una adaptació de l’Odissea d’Homer des d’un punt de vista femení i transgressor.