El turisme esportiu es consolida amb unes 25.000 pernoctacions a la Costa Daurada

Les previsions dels operadors del territori són millors que les de la passada Setmana Santa gràcies a l’endarreriment de la pasqua d’enguany

Per . Actualitzat el

Els establiments turístics del territori es preparen per començar la temporada amb una Setmana Santa plena d’esdeveniments esportius. Enguany, les perspectives són encara més bones que les de l’any passat. En primer lloc perquè la Pasqua caurà un mes més tard, amb tots els condicionants climàtics que això implica i, en segon lloc, per l’èxit creixent de les competicions esportives que se celebraran aquests dies al territori. A tot això s’afegeix que l’aeroport de Reus ja està en funcionament, un fet diferencial respecte a la Setmana Santa del 2018 quan encara no havia començat l’activitat.

Els tornejos de futbol que se celebren a Cambrils i a Salou esdevenen els principals pols d’atracció aquests dies. El Mundialito, la Mare Nostrum Cup i la Costa Daurada Cup reuneixen prop de 800 equips de futbol. Una xifra que es tradueix en unes 25.000 pernoctacions que la Costa Daurada suma en una època de l’any que no acostuma a ser de sol i platja. Aquesta desestacionalització és mèrit de la tasca feta pels càmpings de la zona, que han invertit en instal·lacions esportives convertint la Costa Daurada en un pol d’atracció en l’àmbit del turisme esportiu internacional. Tant és així que, extrapolant els càlculs presentats per l’organització de la Mare Nostrum Cup, que xifrava l’impacte econòmic de l’esdeveniment en 4 milions d’euros; podem avançar que l’impacte econòmic de les tres competicions de futbol està al voltant dels 10 milions d’euros.

A aquestes competicions de futbol se sumen altres activitats com la II Iberica Dancesport i el Torneig TGNBàsquet que també es realitzen a Cambrils i els tornejos de bàsquet i futbol sala de la Mare Nostrum Cup de Salou que es fan abans i després de Setmana Santa.

Entre l’increment de participants en totes les competicions esmentades i les millors condicions climàtiques en comparació amb la Pasqua de l’any passat, es preveu que l’ocupació millori ostensiblement respecte a la del 2018. Els càmpings apunten a un ple total els dies forts de Setmana Santa que van del Dijous Sant a Dilluns de Pasqua i, depenent de la zona, també molt alta ocupació la resta de dies.

«Ple o gairebé ple els dies centrals i la resta de dies de Setmana Santa estarà vora el 70%», explica el president de l’Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat, Agustí Petra. Les considera unes dades molt positives, millors que les de la passada Pasqua, i que marquen l’inici de la temporada turística que durarà fins a l’octubre. Pel que fa al turisme esportiu per aquests mesos previs a l’estiu i pels posteriors, Petra admet que a la capital «encara li queda molt camí per recórrer, però s’està treballant per oferir propostes relacionades amb l’esport com, per exemple, el cicloturisme».
En l’àmbit hoteler, la passada Setmana Santa, l’ocupació a la Costa Daurada va ser superior al 80% però només 55 hotels estaven oberts, o sigui, un 60% dels llits totals de la destinació turística en temporada alta. Enguany, en canvi, s’incrementarà el nombre d’hotels oberts superant els 60 i, tot i que es mantindran els percentatges, aquest fet farà que augmentin les pernoctacions.
A banda, cal destacar que PortAventura World va obrir portes el cap de setmana passat i continua actuant com a pol d’atracció turística del territori enguany amb un nou hotel i noves atraccions per als més petits de la família.