El Teatre Tarragona tancat indefinidament i l’escenari del Metropol cedit a una empresa

La programació estable i la de Carnaval pengen d’un fil a causa d’un despendiment a la platea

Per . Actualitzat el

La representació de Dagoll Dagom prevista pel cap de setmana passat al Teatre Tarragona va ser la primera de les cancel·lacions que viurà els pròxims dies l’espai escènic tarragoní. La causa ha estat la caiguda, des de 12 metres d’altura, d’una planxa del sostre. «Per sort ha passat durant un cap de setmana que no hi havia ningú, estem molt afectats», va declarar la consellera de Cultura, Begoña Floria.
El consistori creu que la causa de la caiguda és un problema constructiu i no pas de manteniment. També apunta que està en fase de garantia perquè encara no han passat deu anys de la seva inauguració i que, per tant, l’Ajuntament no haurà de pagar la reparació. Tot i això, cal saber quin és l’abast dels desperfectes i, a l’espera dels informes tècnics, la programació prevista s’haurà de modificar.

Cancel·lacions a la vista

Pel que fa a l’’espectacle Maremar de Dagoll de Dagom, encara no se sap quan ni si es podrà reprogramar. El de Francis Núñez d’aquest divendres tampoc es farà i, tot i que la consellera de Cultura va anunciar que s’intentaria passar al Teatre Metropol, cal recordar que la caixa escènica d’aquest espai municipal està cedida de forma gratuïta a l’empresa Trono Serveis Culturals SL perquè l’exploti comercialment. Això pot dificultar l’encaix de moltes reprogramacions, ja que, sense anar més lluny, el mateix cap de setmana de la representació de Francis Núñez, la Sala Trono Armanyà (nom que rep la caixa escènica del Metropol quan la comercialitza l’empresa tarragonina) té prevista una representació.
Un altre hàndicap per traslladar obres al Teatre Metropol és la manca d’equipament propi, fruit d’haver-lo cedit a una empresa privada. Cal recordar que Trono Serveis Culturals només fa ús de la caixa escènica i, per tant, difícilment es pot aprofitar el seu equip per il·luminar un espectacle amb els espectadors a la platea i a l’amfiteatre. A més a més, l’amfiteatre ha estat  en desús en els darrers esdeveniments que s’hi han celebrat i caldria veure si es pot posar al dia a marxes forçades.

Els actes de Carnaval  pengen d’un fil

Més enllà de la programació estable del Teatre Tarragona, la proximitat del Carnaval també  posa entre l’espasa i la paret la conselleria de Cultura. Enguany s’havia dut una aposta forta per programar al nou teatre i el tret de sortida de la festa de la disbauxa tarragonina el donava un nou acte: la gala del Rei Carnestoltes i la Concubina. Això sense oblidar el concert de Marcos San José o el concurs de Drag Queens i Drag Kings.
Un maldecap important per a una ciutat que podent tenir dos teatres de capacitats i prestacions similars a 100 metres l’un de l’altre, ara no pot fer ple ús de cap dels dos.