«El Cós Blanc genera una màgia al carrer que fa que mai sigui igual»

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ens parla de la festa major del municipi

Per . Actualitzat el

Salou està gaudint, fins al 4 de febrer, de la seva Festa Major d’hivern. Unes festes farcides d’actes tradicionals i populars entre els quals destaca el conegudíssim Cós Blanc, la rua que omple els carrers de Salou de música, llums, balls i, sobretot, confeti. Tones i tones de paperets de colors que ragen de les carrosses durant aquesta jornada tan especial. D’aquest dia tan assenyalat, de la resta de les festes i de l’actualitat municipal en parlem amb l’alcalde del municipi, Pere Granados.

Com ha començat la festa major?
Estem molt contents perquè hi ha hagut moltíssima participació per part de les entitats i persones en els diferents actes que es duen a terme. Ja veiem que els veïns i veïnes de Salou sempre responen tant en l’organització com en la participació dels actes. Això sense oblidar els visitants que venen de fora.

És important aquesta resposta sent Salou un municipi tan turístic, oi?
Sí, una festa major és important a tot arreu perquè no deixa de ser l’exhibició del patrimoni viu cultural més important que té un poble. S’organitzen molts actes i és on es demostra el que som i el que sentim com a poble. Però, a més a més, Salou com a municipi turístic, el que ens permet és difondre la cultura autòctona que tenim, les activitats esportives que fem, etc.

També funciona com un element d’atracció de turistes, doncs.
Efectivament. Pensa que pel Cós Blanc, un acte molt singular i exclusiu de Salou on la gent s’ho passa molt bé, ens ve a veure gent de tot Espanya i de l’estranger que ja fa temps que em pregunten persones del Regne Unit via xarxes socials quan se celebra.

És una eina més per desestacionalitzar?
Sí, perquè no només ens venen de fora de Catalunya sinó també de ciutats properes com Tarragona, Reus, Vila-seca, Cambrils, Barcelona, Lleida… Això fa que els restaurants i altres establiments aquests dies estiguin plens amb l’impacte econòmic que això implica en temporada baixa.

Què hem d’esperar del Cós Blanc?
El Cós Blanc, com cada any, serà un gran espectacle i encara que sigui l’eix principal de la nostra festa i que fa anys que el fem, quan comença, es genera una màgia al carrer que fa que sempre sigui innovador, mai és igual. A través de la música, de l’espectacle… el Cós Blanc és una exhibició de llum, de colors, de festa que mai és igual.

S’apropa el final de la legislatura. Com ha canviat Salou en aquests quatre anys?
Salou és una de les ciutats més boniques del Mediterrani i la que millor posicionada està en l’àmbit turístic. Però jo destacaria la molta feina que s’ha fet per sensibilitzar les administracions públiques competents de les necessitats del municipi. També el gran esforç que hem fet per recuperar el litoral del cap de Salou on l’Ajuntament ha anat adquirint les finques lliures de construcció per preservar-les. Prova d’això és el parc públic en el qual hem transformat la finca de Pedrol Rius.