La Diputació concedirà enguany 10 milions d’euros als ens locals

Amb aquesta aportació, el PAM de la Diputació de Tarragona haurà injectat 60 milions d’euros als municipis i entitats descentralitzades en el darrer quadrienni

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona concedirà enguany 10 milions d’euros als ens locals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre mitjançant el Pla d’Acció Municipal (PAM 2019). D’aquesta dotació econòmica, uns 6 milions d’euros es destinaran a materialitzar inversions i la resta, uns 4 milions, a despesa corrent, sosteniment del lloc de secretaria-intervenció i amortització de préstecs.

Amb la concessió prevista per aquest 2019, el PAM haurà injectat en els darrers 4 anys un total de 60 milions d’euros als ens locals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Aquesta partida és la més gran amb què ha comptat el Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i suposa un 20% més de la dotació que s’hi va destinar el quadrienni anterior.

Els ajuntaments que desitgin optar als ajuts del PAM 2019 ja poden presentar les seves sol·licituds fins al 28 de febrer, en una primera convocatòria que es resoldrà el 31 de maig. De l’1 de març al 26 d’abril s’obrirà un segon termini de selecció de projectes. La resolució de la segona convocatòria serà el 31 de juliol.

El Pla d’Acció Municipal té com a finalitat cooperar amb els municipis i entitats municipals descentralitzades per tal d’ajudar-los amb el seu finançament i l’execució de les seves inversions. El PAM dona suport sobretot als municipis amb menor capacitat i vetllant per l’equilibri territorial.