La Generalitat ja havia prorrogat en dues ocasions la llicència del Iot i el Tòful

Es preveu que la nova concessió estigui enllestida abans de l’estiu vinent

Per . Actualitzat el

L’imminent tancament del Iot i el Tòful –ubicats a la platja Llarga de Tarragona– ha aixecat polseguera. Els grups municipals de Ciutadans i Iniciativa per Catalunya Verds s’han afanyat a enviar sengles notes de premsa per criticar l’actuació de la Generalitat en aquest afer. La formació taronja ha lamentat que «la Generalitat de Catalunya no hagi renovat la concessió als restaurants Tòful i Iot» mentre que els ecosocialistes consideren «incomprensible que la Generalitat hagi deixat caducar la concessió d’aquests dos recintes i ara en disposi el tancament, deixant sense data la nova licitació».

Ambdós grups coincideixen a acusar el Govern català de «maltractar» la ciutat de Tarragona i de voler que la finca que encara conté els dos restaurants pateixi el mateix destí que la Ciutat de Repòs i de Vacances: l’abandonament.

Des de la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona s’apunta que la concessió ja va caducar el 20 de maig de 2015 i que es va prorrogar fins al 20 de maig de 2018. Aleshores la Generalitat va tornar a prorrogar-la fins a finals d’aquest mes de novembre, amb la intenció de treure un nou concurs obert a tothom. Fonts del Govern català consultades per NotíciesTgn expliquen que ja s’ha iniciat la tramitació d’un expedient de licitació pública per adjudicar una concessió d’usos de restaurant sobre la finca i que la previsió és que estigui resolt abans de l’estiu vinent.

Cal recordar que la primera llicència del Iot es remunta al 1986 i que, tot i que no és il·legal prorrogar les concessions, convé obrir a la resta de la ciutadania la possibilitat de concórrer a un concurs públic.

En aquest sentit, tot i que C’s i ICV han fet públic el seu descontentament per no prorrogar una concessió caducada, no consta que anteriorment s’hagin preguntat per què no s’ha fet abans un concurs públic en el qual totes les idees empresarials tinguin accés a nodrir aquest  element que, segons Viñuales (C’S) és «molt estimat pels tarragonins».