Gran debut de l’equip de Tarragona a la MotoStudent

Per . Actualitzat el

Onze estudiants d’Enginyeria de la URV han viatjat aquest cap de setmana a Alcanyís (Terol) per participar en la 5a edició de la competició internacional MotoStudent. L’equip URVoltage Racing ha dissenyat i desenvolupat una motocicleta elèctrica que ha competit amb 25 motos més, en un certamen biennal en el qual han participat equips de disset països. El resultat ha estat molt satisfactori, ja que, tot i que s’han estrenat enguany, l’equip ha passat les tres principals proves i ha acabat la cursa de diumenge a la mitja taula.

«Com que era la primera edició en la qual participàvem, érem conscients que seria molt complicat passar totes les proves que s’hi feien», comenta el líder de l’equip d’URVoltage Racing, Víctor Barcelón, recordant que van superar les principals: «les administratives, les estàtiques de la moto i les dinàmiques, i vam aconseguir arribar a la cursa de diumenge en dotzena posició». El repte ha estat crear de zero una moto elèctrica de competició, construint les parts mecànica, elèctrica i electrònica. Després d’un any i mig de treball, l’equip ha estat un dels únics que, tot i que era el seu primer any en la competició, va arribar a la graella de sortida de diumenge. I és que, dels 25 que van començar la  competició, només 16 van superar les proves necessàries per participar en la cursa de diumenge.

Un cop superat el primer repte, Barcelón i el seu equip treballen per buscar un relleu que permeti que d’aquí a dos anys la universitat tarragonina torni a competir al MotoStudent. «Força estudiants han vingut ja a informar-se per formar part de l’equip i ara estem fent un procés de captació per fer un nou equip en aquests pròxims mesos que sigui el relleu generacional que participi en l’edició del 2020».