Dames i Vells s’acarnissa amb Ballesteros i crema una foto del rei

Ciutadans denuncia la representació al Congrés de Diputats

Per . Actualitzat el

Hom pot pensar que el pitjor que li pot passar és que el decapitin però si l’alcalde Ballesteros va veure el ball de Dames i Vells, sabrà que no és així. Les quatre parelles més esbojarrades de les festes van fer gala del seu humor mordaç per repassar l’actualitat local i internacional. Tothom va sortir escaldat a cops de versots enginyosos salpebrats amb mots barroers. I quan van entrar en escena les autoritats, el batlle se’n va endur la pitjor part.

Que l’assaig general es fes a porta tancada ja era un símptoma a tenir en compte. Un cop a plaça, la gent de Dames i Vells no va decebre. El color groc va entrar a escena, als llaços de les cues d’algunes dames, al mocador d’un vell… Iep! Però una de les dames els duia taronja, perquè s’havia fet de Ciudadanos, «l’Arrimadas de la Part Alta», li deien. I ella, boja de passió en veure una estampa del rei espanyol, la crema «sense voler» i omple la plaça d’aplaudiments. Tot seguit, fent gala de la mateixa vehemència, li arrenca el cap al Guàrdia Civil i, per acabar-ho d’adobar, a l’alcalde de la ciutat.

Un batlle que rep per tot arreu. Vells i dames s’acarnissen amb ell pel fracàs dels Jocs Mediterranis, pel cas Inipro, pels llaços grocs… i quan, sense cap, diu que vol seguir governant, la resposta és tan lògica que li dona l’arquebisbe: «tampoc l’ha fet servir mai».

L’arquebisbe i els abusos sexuals en el si de l’Església o la policia espanyola i la impunitat dels grups feixistes també va ser motiu de crítica amb escenes com la que el Blázquez es converteix en emmascarat que arrenca llaços i, poc després en jutge i polític. Tots els poders a les mateixes mans, menys un: el de la sàtira descarnada que segueix en mans d’aquestes quatre parelles a crit de «toca Peron».

C’s molest amb la representació

Al diputat tarragoní del partit lliberal, Sergi del Campo, no li va agradar gens la representació. Tant és així que, juntament amb un altre diputat de la formació d’Albert Rivera, ha presentat una bateria de preguntes en les quals reclama que la delegada del Govern espanyol a Catalunya posi en coneixement de la Fiscalia General que durant el ball de Dames i Vells es va cremar una fotografia del rei espanyol. Tampoc li va plaure que l’espectacle satíric «propagués insults a les institucions de l’estat espanyol» i que es realitzés en un espai públic i «finançat en diners públics».