Les figures de goma de les festes, disponibles a Botiga de Salut

Per . Actualitzat el

Veure la mainada amb les figures de goma de Festiari és cada cop més habitual. Es tracta d’una joguina molt versàtil i, sobretot, resistent. Existeixen més de 70 models diferents inspirats en diversos elements de les festes majors de Catalunya. Les primeres figures de goma del seguici tarragoní van ser la parella de Negritos, després van venir la Mulassa i l’Àliga, que van ser una iniciativa dels mateixos portants; i aquest Nadal passat, Festiari va treure a la venda la parella de Gegants Moros. Tots aquests elements de la ciutat i pilars castellers amb camises de tots els colors per representar les diverses colles tarragonines, es poden adquirir, a partir d’ara, a Botiga de Salut i els beneficis aniran a parar íntegrament a la Fundació Estela per a la Discapacitat adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Però com passa amb totes les col·leccions, els infants no en tenen prou amb els elements de la seva ciutat i alguns volen els Gegants del Pi, la Guilla de Berga o el Lleó de Reus. Si és així, a Botiga de Salut també podran comprar-los per catàleg i els benefis també aniran a parar a la Fundació Estela per a la Discapacitat.
Fins i tot, es preveu que de cara a les festes de Santa Tecla, el comerç de la plaça Verdaguer aculli una exposició amb figures de goma d’elements festius de tot el país que acompanyaran  les autòctones, disponibles tots els dies de l’any.

La Fundació Estela per a la Discapacitat

La Fundació Estela per a la Discapacitat és una entitat amb més de 40 anys d’història a Tarragona i adherida a la Xarxa de Santa Tecla des de l’any 2013 que treballa per la promoció personal del discapacitat intel·lectual i la millora de la seva integració social, destacant sobretot aquelles actuacions orientades a l’educació, la formació professional, la integració laboral i l’acolliment residencial.

La Fundació els dona suport des de la infantesa fins a l’etapa de maduresa. S’ofereixen serveis educatius a través de l’Escola d’Educació Especial, el servei de Taller Ocupacional i d’habitatge amb la Llar Residència Estela. Més de 220 persones amb discapacitat gaudeixen en l’actualitat dels diferents serveis oferts per la fundació.