George Five & The London Band estrenen gira a Tarragona

El músic tarragoní ens parla del concert d’aques diumenge

Per . Actualitzat el

George Five és el nom artístic del músic tarragoní Jordi Vendrell. Antic component dels Zapping Trío, es va establir a Londres el 2016 i des d’aleshores ha col·laborat amb molts músics de la capital anglesa. Amb alguns d’ells enceta el seu nou projecte George Five & The London Band que el durà a una gira europea que comença l’1 de juny a l’Auditori de la Diputació de Tarragona.

Quina música sentirà la gent que vingui al concert?
És pop amb una mica de funky. Tot bastant fresc, «easy listening», que diuen els anglesos. Les meves influències podrien ser Ed Sheran, Bruno Mars… d’aquest estil. Molt mainstream.

N’hem pogut sentir quatre cançons.
Sí. Vaig gravar un EP al Church Studio de Londres amb els mateixos músics amb què vindré. Es tracta de presentar-ho al meu públic, a casa.

I ben acompanyat.
Pensa que tots els músics que venen són músics de sessió britànics. Gent que han tocat amb artistes com Robbie Williams, Jessie J… Són músics d’una qualitat altíssima i això és difícil de veure per Tarragona.

I com has reunit aquest talent?
Els van agradar els meus temes, ens hem fet molt col·legues i han entrat a formar part de la banda. Treballem junts en aquest projecte però, paral·lelament, tots fem de músics de sessió d’altra gent.

La gira és per presentar disc?
Al concert de l’1 de juny traurem un senzill nou amb videoclip que se suma a l’EP de quatre temes que tenim publicat en línia i que es podrà adquirir físicament, per primera vegada, juntament amb marxandatge de la banda. Al setembre treurem un altre senzill. És un no parar perquè el mercat ha canviat i ja no és treure un disc i punt. Has d’anar fent material nou cada dos per tres.

El concert és una oportunitat per sentir un munt de temes teus que encara no s’han publicat?
Exacte. Aquest concert no només serveix per presentar l’EP, que també, sinó per presentar el projecte George Five, el meu alter ego, i moltes cançons noves.

Per on us portarà la gira?
Estem començant a tancar coses. Segur que tocarem a Barcelona, Madrid i Londres. També tenim previst anar a Holanda i França, però encara no tenim dates perquè no comencem fins al setembre.