Maria José Figueras, nova rectora de la URV

La candidata s’imposa amb el 51,21% dels vots ponderats

Per . Actualitzat el

Maria José Figueras serà la nova rectora de la Universitat Rovira i Virgili després de guanyar les eleccions celebrades aquest dimarts amb un 51,21% dels vots ponderats. Figueras s’ha imposat al rector sortint Joan Anton Ferré que ha tret un 48,79% dels vots ponderats.

Dels 16.071 membres de la comunitat universitària de la URV que estaven cridats a votar hi han participat un 16,08%. El personal docent investigador i el personal administratiu i de serveis han estat els que més han participat, amb un 84% del cens total mentre que dels 13.295 estudiants de grau, màster, doctorat i títols propis de duració igual o superior a un quadrimestre; només ha participat un 9,18%.
Anton ha felicitat Figueras pel resultat i ha admès que l’electorat «ha preferit la proposta de Figueras a la seva».
Figueras ha agraït a la comunitat universitària la participació, també ha lloat la feina feta per Ferré i ha dit que «venim per fer de la URV una universitat referent treballant amb tothom». Figueras s’ha posat deures i ha avisat dient que «sapigueu que a partir d’ara començarem a treballar pel bé de la nostra universitat» explicant que ha omplert tres llibretes amb les inquietuds que li han transmès aquests dies. «No venim a canviar res del que funciona, només aquelles coses que es poden millorar», ha dit.
Figueras ha explicat que ha estat unes eleccions molt ajustades i que «la confiança del sector estudiantil i d’administració i serveis ha estat el que ha fet decantar els resultats cap a la nostra candidatura».

Sobre el rol del rector
El rector és la màxima autoritat acadèmica de la Universitat i la que la representa. Poden optar a ser-ho els funcionaris en actiu del cos de catedràtics d’universitat. La durada del mandat és de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva una sola vegada.