Actuació d’emergència per fer front a les esquerdes de l’amfiteatre

Els testimonis de guix que es van col·locar al febrer per controlar l’evolució dels desperfectes també s’han esquerdat

Per . Actualitzat el

Les esquerdes detectades l’any passat a l’amfiteatre de Tarragona ja alertaven d’un perill que s’està confirmant. L’emblemàtic monument del conjunt patrimonial Tàrraco Romana té una grada que podria esfondrar-se si no s’actua. Aquest setmanari ja va avançar la possibilitat que  aquest fet es produís el passat octubre i les proves realitzades pel consistori ho han confirmat.
La zona afectada és la de la Porta Triumphalis, on Notíciestgn ja va publicar el passat octubre que hi havia fissures; i la del mur posterior de la grada afegida l’any 1979 que dona a les vies del tren i al vial d’en Bryan. En aquesta paret, les esquerdes es van detectar el febrer passat i, com a conseqüència, es va fer un perímetre de seguretat i es va tancar al públic l’accés a l’arena. Al mateix temps, es van col·locar testimonis de guix que s’han anat controlant.
El passat divendres, es va comprovar que els testimonis s’han esquerdat i atès el perill que s’esfondri aquesta part de la grada, l’Ajuntament  actuarà per la via d’emergència.
El consistori ha anunciat que aquesta setmana s’apuntalarà el mur amb una bastida i se senyalitzarà un perímetre de seguretat per evitar-hi l’accés.
Tot i això, l’Amfiteatre continuarà obert de manera gratuïta mentre no es pugui accedir a l’arena. Per solucionar-ho, a finals d’abril s’instal·larà una estructura tubular que permetrà l’accés provisional.
Des del consistori es garanteix que «en cap cas corre perill la celebració, en aquest indret, dels actes del festival Tarraco Viva».