Uns 20.000 esportistes ompliran la Costa Daurada per Setmana Santa

El sector turístic, optimista tot i que es tracta d’una Setmana Santa molt matinera i a l’espera d’unes bones condicions climatològiques

Per . Actualitzat el

Els establiments turístics del territori no tenen por a una Setmana Santa tan matinera com la d’enguany. Tot i el hàndicap que la festivitat caigui tan d’hora i, a més, arribi precedida d’uns dies tan inestables climatològicament parlant, les apostes pel turisme esportiu, la qualitat de la destinació i reclams com PortAventura, que obre les  portes aquest cap de setmana, donen peu a l’optimisme.

Tornejos de futbol, bàsquet, una competició de balls de saló i el Campionat d’Espanya de classe Optimist de vela garanteixen la presència d’uns 20.000 esportistes nacionals i internacionals a la Costa Daurada aquesta Setmana Santa. Davant d’aquest fet, el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que «anys enrere ens preocupava que la Setmana Santa caigués molt aviat en el calendari, per si les condicions climatològiques ens serien favorables o no de cara a omplir els establiments turístics, tenint en compte que som una destinació de platja i el bon temps, per nosaltres, és primordial. Ara, amb les múltiples activitats esportives programades que se celebren arreu de la Costa Daurada podem preparar, amb antelació, una Setmana Santa amb xifres d’ocupació òptimes».

La directora tècnica del Patronat de turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, coincideix a destacar l’aposta que les viles de Salou, Cambrils, Vila-seca i la Pineda van fer ja fa anys al voltant del turisme esportiu. «S’estan treballant diferents línies de promoció amb productes com són el cicloturisme, el turisme de futbol, el turisme de golf… tot això es fa amb aquesta idea d’entendre l’activitat turística com una acció que es pot realitzar al llarg de l’any en diferents moments i amb diferents interessos».

Amb tot, considera que el fet que la Setmana Santa caigui en març ocasiona diversos problemes com el fet que «només estan disponibles el 63% del total de les places perquè la resta no obriran fins a l’abril o principis de maig», que l’activitat de l’aeroport no comença fins al 25 o 26 de març i la possible climatologia adversa que «afecta sobretot els càmpings perquè, tot i les previsions d’ocupació, si la climatologia no acompanya, la gent cancel·la ràpidament», apunta, tot recordant que «aquest fenomen a l’estiu no es produeix perquè són estades més llargues, en canvi, a Setmana Santa, per tres dies molta gent prefereix evitar la despesa».

Malgrat aquests entrebancs assenyalats per la directora tècnica del Patronat de Turisme, Farriol assegura que, «a falta de les reserves d’última hora provinents de turistes nacionals i francesos, ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana, aproximadament. Tot i això, el fet que enguany la Setmana Santa caigui al març, una data molt primerenca, podria fer que el turisme es decantés per anar a la muntanya per gaudir de les darreres esquiades de la temporada». Un factor, aquest darrer, que Farrero també ha destacat, i més veient les nevades d’aquest dimarts i que, des de l’empresa del territori esquiades.com ens han confirmat. «Estem tenint més reserves per anar a esquiar que altres Setmanes Santes però, per tota la neu que hi ha, ens sorprèn que encara quedin places», admet el director general d’esquiades.com, Rafa Fuertes.

Cal recordar que moltes estacions tancaran el 8 d’abril i, tot i que la neu primavera no és la més desitjable per a molts esquiadors, Fuertes recorda que «enguany ha fet molt mal temps els caps de setmana i és probable que per Setmana Santa es pugui gaudir d’un clima més favorable».

Pendents del cel, doncs, i del «que diguin els homes del temps», ens comenta amb certa ironia el president d’Apartaments Turístics Costa Daurada, Joan Calvet. «Preveiem una bona Setmana Santa, amb turisme de proximitat de Catalunya, l’Aragó, Navarra, la Rioja i el País Basc», diu esgrimint que, «de moment les reserves estan anant bastant bé (tot i que són unes vacances que s’espera bastant a l’últim moment) i continuen nivells similars als de l’any passat que va ser un exercici “històric”».

I per si fos poc, plogui o faci sol, aquest divendres torna a obrir portes un dels grans reclams de la Costa Daurada: PortAventura World, amb el flamant FerrariLand, dona el tret de sortida als mesos daurats del territori.

La Xarxa de Santa Tecla reforça l’atenció al litoral

L’inici de la temporada turística amb l’arribada de la Setmana Santa sempre va acompanyat d’un reforç en els centres sanitaris de les principals poblacions turístiques de la Costa Daurada. La Xarxa de Santa Tecla, que presta els serveis d’atenció primària i especialitzada a tot el Baix Penedès i al nord del Tarragonès, ha previst un reforç als cialis generique centres de salut de Calafell, la Pineda i Torredembarra, sobretot pel que fa a l’atenció continuada durant el cap de setmana dels festius de la Setmana Santa. En el cas de Calafell, el reforç s’iniciarà el dia 26 de març, primer dia festiu per als escolars i dia de força arribada de turistes al municipi. Les urgències hospitalàries de l’Hospital del Vendrell també es reforçaran durant tota la setmana vinent en horari de matí, tarda i nit. L’any passat per aquesta mateix època al centre hospitalari del Vendrell es van atendre de mitjana de 260 urgències diàries.