Cabells per als que més ho necessiten

Alumnes de l’Aura donen decenes de cues perquè en facin perruques pels malalts de càncer

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga.

Les nenes de l’Aura han fet un regal molt especial als malalts de càncer: les seves cues. Decenes d’aquests feixos de cabell serviran per fer perruques per als pacients que les necessitin a causa de la radioteràpia. Les nenes han donat cues d’un mínim de vint centímetres que l’Associació Contra el Càncer de Catalunya enviarà les empreses encarregades de fer les perruques, com ara Svenson. «Aquesta empresa ens proporciona fins a un número determinat de perruqyues gratis per a les persones que no tenen mitjans», explica Anna Vilallonga, presidenta provincial ACCC.

Les perruques són personalitzades per tal que el pacient se senti el més còmode possible. «S’agafa la persona, se li mira la imatge i se li fan una sèrie de preguntes perquè se senti tal com estava», comenta l’Anna.

Les perruqueres de l’empresa Tremendas de Vila-seca han estat les encarregades de deixar el cabell ben curt a les noies que han participat d’aquesta iniciativa que arriba a la seva tercera edició.

Imma Molas, directora de l’escola Aura ens explica que «va començar amb unes noies que van arribar amb el cabell molt curt a classe i els van explicar que l’havien donat als malalts i que no tenen recursos».

Les perruques de pel natural són molt cares i accions com aquestes són molt beneficioses i ajuden a la canalla a conèixer noves maneres d’ajudar. Les persones interessades en donar el seu cabell ho poden fer portant cues d’un mínim de 20 centímetres a la seu de l’ACCC.