Mig consistori no assisteix a la visita oficial del ministre d’Esports

Méndez de Vigo inaugura la remodelació del Nou Estadi del Nàstic acompanyat del delegat Enric Millo

Per . Actualitzat el

El ministre d’Educació, Cultura i Esports i alhora portaveu del govern de l’estat, Íñigo Méndez de Vigo, ha visitat Tarragona per inaugurar la remodelació del Nou Estadi del Gimnàstic, l’espai que ha d’acollir les cerimònies d’inauguració i la cloenda dels Jocs Mediterranis d’enguany. Tot i que aquesta reforma ha estat finançada pel Consejo Superior de Deportes amb 1.700.000 euros, ERC, PDeCAT, CUP, ICV i UpA han preferit no acompanyar l’home que el 2 d’octubre parlava de les càrregues policials de l’1-O i dels centenars de ferits dient que «són coses que poden passar».

En realitat, fora del govern PSC-PP, l’únic grup municipal que ha assistit a l’acte ha estat el company de 155 de socialistes i populars: Ciutadans. Aquest és un dels arguments que esgrimeix el portaveu d’ERC al consistori tarragoní, Pau Ricomà, que apunta cap al famós article i la pèrdua dels drets i les institucions catalanes per absentar-se. «El ministre és el portaveu del govern que a través del 155 ha usurpat els drets i les institucions democràtiques als catalans. No tenim gens d’interès per rebre’l i més quan, per culpa del seu govern que no ha complert els seus compromisos econòmics, Tarragona ha passat la vergonya d’haver d’ajornar els Jocs», diu Ricomà. També crítics s’han mostrat els consellers de la CUP. Laia Estrada anunciava per Twitter que «la CUP ens neguem a riure les gràcies a Méndez de Vigo en la seva visita a Tarragona, tant perquè els Jocs Mediterranis del 2018 són una presa de pèl com perquè el gobierno de M. Rajoy (juntament amb C’s i el PSOE) ens ha dut de nou al 39».
El nou portaveu del PDeCAT a Tarragona, Dídac Nadal, ja va anunciar la seva absència a l’acte «arran del context actual». El grup municipal ha aprofitat l’ocasió per recordar que «quan tan sols falten cinc mesos hi ha multitud de projectes pendents». Per aquest motiu ha lliurat una sol·licitud d’informació a l’alcaldia amb l’objectiu de conèixer quan s’iniciarà la reforma del velòdrom ubicat a l’Anella Mediterrània, quan començaran les obres d’adequació del camp de tir al barri de Sant Salvador, quin és el cost econòmic d’ambdues actuacions i d’on es preveu aconseguir el finançament.
«Queden cinc mesos per a l’inici dels Jocs Mediterranis i ni tan sols s’han licitat cap dels dos projectes», ha alertat la regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán.
Guzmán ha lamentat «la mala gestió» de l’equip de govern municipal. «El febrer de l’any passat, l’equip de govern assegurava que el projecte de la remodelació del camp de tir estaria enllestit i licitat abans de l’estiu del 2017», ha recordat.
Pel que fa al Nou Estadi del Gimnàstic de Tarragona, les obres de remodelació han consistit, principalment,  en la reparació i sanejament de la tanca perimetral del terreny de joc, la  millora de tots els accessos i la supressió de les barreres arquitectòniques, la creació de sales vips i de la grada d’animació, l’ampliació dels serveis i del bar i la millora de l’enllumenat exterior, tot plegat per oferir un millor servei als  equips de futbol i els seus aficionats.