Un 20% dels habitatges venuts a les comarques tarragonines van ser comprats per estrangers

Tarragona està entre les províncies amb més compradors residents a altres localitats

Per . Actualitzat el

Tarragona està entre les cinc províncies que han atret més compradors residents a altres localitats, entre gener i setembre, segons l’informe Situació immobiliària publicat per BBVA.

Les províncies que més estan atraient els compradors de segones residències són Alacant, Màlaga, València, Madrid i Tarragona. No obstant això, quan es relativitza pel nombre total d’habitatges venuts en cada província s’obté que aquelles on la segona residència té una major quota de mercat són les més properes a les grans ciutats. És el cas d’Àvila, Segòvia i Toledo, províncies pròximes a Madrid on al voltant del 35% dels habitatges venuts en cadascuna d’elles són adquirides per residents en altres províncies. Passa igual amb Cantàbria, pròxima a Bilbao i el seu entorn, i Tarragona per estar propera a Barcelona.

Les principals destinacions dels residents a Barcelona van ser Tarragona, on es va concentrar el 19,1% de les compres d’habitatges de barcelonins en una altra província, Girona (18,4%), Madrid (7,9%), València (6, 0%) i Alacant (5,1%).

El 32,8% dels habitatges venuts a Tarragona entre gener i setembre van ser adquirits per residents en altres províncies, un 14,5% dels quals, a Saragossa.

Si donem un cop d’ull als compradors de fora d’Espanya, gairebé el 20% d’habitatges venuts a Tarragona, durant el mateix període, van ser comprats per estrangers.

Segons l’informe del BBVA, el nou crèdit per a la compra d’habitatge continua fluint a les llars, si bé la tendència de creixement sembla haver-se moderat des del mes d’agost. La descomposició de la concessió de crèdit revela una pèrdua de rellevància dels refinançaments, un cop passat l’efecte base derivat de l’augment de les lligades a les decisions d’algunes entitats al voltant de les clàusules sòl.