Ramsès II i Nefertari renaixen acompanyats de 60 gegants

La IV Trobada de Gegants i Nanos de Sant Magí acollirà la presentació de la nova parella de gegants egipcis del Passeig de Torroja

Per . Actualitzat el

Els gegants són l’element festiu més nombrós de la nostra ciutat. Tot i que he assistit a moltes trobades geganteres, m’és difícil calcular quantes parelles d’aquests éssers mitològics hi ha a Tarragona. Més enllà dels nostres estimats Negritos, Moros i Vells, la majoria de barris gaudeixen, com a mínim, d’un parell de gegants que tant poden ser representacions humanes, com el Pere i la Carme del Serrallo, com de caràcter diví, com el Neptú i l’Afrodita del barri del Port. També en tenim de divertits i «malèfics» com els dimonis de Sant Pere i Sant Pau, el Pau i la Petra; altres que pertanyen a centres escolars, com el Teo i la Quima del Sagrat Cor; i, fins tot, n’hi ha que venen de lluny, com la Tecla i el Magí, els gegants hebreus de la Colla Gegantera del Passeig de Torroja. Aquesta colla, liderada per l’Aaron Sentís és, precisament, la que dotarà la ciutat d’una nova parella de gegants: el Ramsès II i la Nefertari, que, com els seus noms indiquen, venen directes de l’antic Egipte.

D’unes dimensions molt superiors a les dels seus companys de colla de l’altre costat de la península d’Aràbiga, el Ramsès II serà un guerrer de 3,90 metres i la Nefertari, una faraona de 3,65 metres. Per fer-nos una idea del seu aspecte, l’Aaron ens diu que s’han basat en els personatges de la pel·lícula de Ridley Scott, Exodus. Però si realment els volem conèixer haurem d’esperar a la IV Trobada de Gegants i Nanos del dia 12 d’agost organitzada pel Club Maginet i pels Gegants del Passeig de Torroja.

Enguany tot apunta que serà èpica perquè Tarragona acollirà una trentena de colles, algunes de la ciutat, però altres d’arreu de Catalunya i, fins i tot, de fora del Principat. Per anomenar-ne alguns: els gegants i nanos de Montblanc, els d’Amer, els de Vinaròs, els de l’Espluga de Francolí, els de Benicarló o els d’Osca. Per molts d’aquests gegants i nanos serà la primera vegada que ballen pels carrers de Tarragona i ho faran a partir de les sis de la tarda des del Balcó del Mediterrani. El seguici geganter continuarà pel centre i la Part Alta fins al pla de la Seu on es presentaran al públic els nous gegants egipcis amb l’actor Víctor Benjumea com a mestre de cerimònies i el cantant Kiki Maya, que cantarà una rumba dedicada als Gegants Nous del Passeig Torroja. Arribats a aquest punt, només quedarà la ballada conjunta a la plaça del Rei i desitjar als nouvinguts moltes cercaviles i molta música.