Tarragona Ciutat Dormitori espera reunir més d’un miler de persones

Els organitzadors fan una crida als assistents per fer de la manifestació un acte cívic

Per . Actualitzat el

La «manera d’actuar de l’Ajuntament de Tarragona amb relació a l’oci i la cultura» ha generat un malestar a la societat que desembocarà en una manifestació programada per aquest dissabte a la plaça de la Font. Els organitzadors fan una última crida als tarragonins i tarragonines descontents amb la gestió del consistori en aquest camp i recorden que l’acte ha de ser cívic i de breu durada. Per aquest motiu, i amb la mirada posada en el decisiu  partit del Nàstic al Nou Estadi, es calcula que l’acte de rebuig a les polítiques d’oci del consistori no s’allargarà més de mitja hora.

Fonts del col·lectiu organitzador de la mobilització, Tarragona Ciutat Dormitori, lamenten la «manca de capacitat del consistori per trobar solucions» davant dels problemes que genera l’oci. Recorden el cas del Port Esportiu on «l’Ajuntament, en comptes de buscar solucions davant dels problemes de seguretat, opta per prohibir-ho tot». Consideren que «la ciutat està cada cop més morta i que tot se centralitza a la Part Alta».

Un altre exemple que posen d’aquesta realitat que viuen barris que abans gaudien d’oferta festiva com la part baixa, és el tancament, la setmana passada, de Les Golfes, al carrer Pau de Protectorat.

«S’ha de protegir l’oci perquè també és font de cultura», reclamen, posant com a exemple positiu la Baixada de l’Àliga que «va començar sent un acte festiu improvisat i ha esdevingut un acte central de les festes de la ciutat». En canvi, segons els convocants, «l’Ajuntament no dona permisos per fer actes, posa traves per tot i, fins i tot, multa la gent per tocar al carrer», comenten recordant les prohibicions de fer concerts a les guinguetes de platja.