El Govern espanyol es compromet a pagar 10,5 MEUR pels Jocs

La vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría ha visitat Tarragona per rubricar el compromís estatal

Per . Actualitzat el

Cooperació, diàleg, esforços compartits, compromisos acomplerts i unitat són alguns dels mots que la vicepresidenta del Govern central ha emprat en l’acte de signatura del compromís de finançament estatal que s’ha dut a terme a la sala del Sarcòfag de Sant Hipòlit de Tarragona. I és que Soraya Sáez de Santamaría, que ha visitat Tarragona de la mà dels ministres Montoro i De la Vega, no ha deixat passar l’ocasió per reivindicar la importància que té «la unitat» i «la cooperació entre administracions» a l’hora de satisfer els desitjos dels ciutadans. També ha aprofitat l’acte, en el qual s’ha posat per escrit que l’Estat pagarà 10,5 milions d’euros a l’Ajuntament de Tarragona per a la celebració dels Jocs Mediterranis del 2018, per manifestar que «aquest Govern compleix els seus compromisos». Una asseveració que xoca amb la pròrroga d’un any que ha patit l’esdeveniment esportiu, a causa, sobretot, de la manca de finançament estatal.

Malgrat el fracàs intrínsec a aquest endarreriment, no ha sorprès que l’alcalde Ballesteros, envoltat de ministres, hagi assegurat que «l’Estat ha donat suport als Jocs des que el 15 d’octubre de 2015 es va atorgar la celebració a Tarragona». Tampoc no sorprèn que asseguri que «seran un èxit» i que titlli l’acte d’avui com «l’impuls definitiu que necessiten els Jocs», tot i que els diners encara no han arribat i que no fa pas gaire ell mateix dubtava de compromisos d’altres administracions com ara el departament de Salut amb el Joan XXIII.

Tot i això, si es confirma el compromís que han signat Sáez de Santamaría i Ballesteros, l’Estat haurà invertit un total de 15 milions d’euros en la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona que inclouen els 10,5 compromesos ara, els 2,5 que ja es van pagar i els 2 provinents de les loteries de l’Estat. A banda, cal sumar-hi la pròrroga dels beneficis fiscals a les empreses patrocinadores de l’esdeveniment esportiu a les quals la vicepresidenta ha animat a seguir col·laborant amb els Jocs.
Posteriorment, els ministres han visitat les obres de l’Anella Mediterrània acompanyats de les autoritats locals.