La Plataforma Oppida lamenta la «manca de compromís» de l’Ajuntament amb la Tabacalera

El col·lectiu durà a terme una conjunt d’actes reivindicatius

Per . Actualitzat el

«Després de set mesos de bones paraules amb els regidors Milà i Prats quan els vam demanar les claus de la Tabacalera, ens van dir que ens deixaven el local dels Xiquets del Serrallo», explica Joel Felip, un dels membres de la Plataforma Oppida. El col·lectiu, que aglutina més d’una trentena d’entitats, lamenta que se’ls menystingui i han organitzat una sèrie d’actes reivindicatius per «celebrar el 10è aniversari del tancament de la Tabacalera».

Els actes començaran aquest divendres amb l’Enterrament de la Cultura, una paròdia de l’enterrament de la sardina que anirà de la plaça Imperial Tàrraco o la Tabacalera. El dissabte 11 de març, davant del Magatzem 1 (M1) de la Tabacalera, faran una mostra de cultura urbana amb poesia parlada, tallers i exhibicions. El dissabte 18 de març, davant del Magatzem 6 (el qual reivindiquen com a espai autogestionat), faran xerrades i debats sobre el model d’espai públic. I, finalment, el dissabte 25 de març, iniciaran una manifestació des de davant del Banc d’Espanya amb el lema «10 anys tancada. Recuperem la Tabacalera». «Amb aquests actes volem mostrar el que podríem generar dins de la Tabacalera», explica el Joel Felip.

Pel que fa a l’oferta del consistori d’emplaçar-los al local dels Xiquets del Serrallo, des d’Oppida consideren que l’oferta «no respon al nostre objectiu de recuperar un espai abandonat de la ciutat», explica la Gemma Vendrell que lamenta que mentre l’Administració prepara el pla d’usos de l’espai no se’ls cedeixi l’M-6. «Haver-nos d’esperar cinc o sis anys defensant un espai des d’un altre lloc (el local dels Xiquets del Serrallo) no té sentit», explica.

Ni un cèntim pel consistori

El projecte de la Plataforma Oppida s’emmiralla en Can Batlló i neix com un espai autogestionat que no implicaria cap inversió pel consistori. El col·lectiu s’encarregaria d’adaptar l’espai amb els recursos que generaria a través de les diverses activitats dutes a terme.

A canvi d’això, els Oppida esperen una cessió indefinida de l’espai que, en tractar-se de l’últim dels magatzems, «permet delimitar-lo amb una tanca per diferenciar-lo de la resta quan s’apliqui el pla d’usos».