El Carnaval es reivindica amb la presentació del Rei i la Reina

El rei Carnestoltes lamenta que les comparses «estem deixades de la mà de Déu»

Per . Actualitzat el

La presentació del rei i la reina donen el tret de sortida al Carnaval de Tarragona, que enguany es presenta amb nous itineraris, més d’un centenar d’actes i un Carnestoltes reivindicatiu, tal com mana la festa. «Estem deixats de la mà de Déu i ens agradaria que les institucions ens donessin més suport», lamenta el Rafa, rei d’aquesta edició del Carnaval. «És la festa del poble i aquesta és la casa del poble», ha continuat referint-se a l’Ajuntament i denunciant que el consistori no es preocupi per «com estem o si tenim un lloc on assajar».

En aquest sentit, el rei Carnestoltes recorda que «la Disfressa d’Or és un espectacle pel qual la gent paga una entrada; cal estar al nivell perquè és un aparador per a Tarragona». A banda de la Disfressa d’Or, que es durà a terme a la TAP i que serà presentada pel personatge de Doña Soledad, el Carnaval de la ciutat acollirà altres actes destacats com les rues de Lluïment i d’Artesania, que canvien el seu recorregut amb la idea de descentralitzar el Carnaval; la Baixada del Pajaritu i un fotimer d’actes gastronòmics i infantils que començaran el dissabte 18 de febrer i s’allargaran fins al cap de setmana següent. Una feinada per a Ses Majestats, vaja.

«Tenim moltes ganes i molta il·lusió. Estem convençuts que entre totes les comparses podem fer un gran espectacle», diu l’alegre Concubina d’enguany, la Marina.

Unes ganes i una il·lusió que són el combustible que dona energia a les comparses per fer del Carnaval de Tarragona un espectacle digne de veure i de les quals també s’ha contagiat la dissenyadora del cartell d’enguany, Elisabet Díez (Anduluplandu). «Volíem parlar de la gent que fa el Carnaval i per això vaig agafar personatges que es poguessin identificar, com el Wally o la Caputxeta, i altres sota els quals no saps si hi ha un nen, un home o vés a saber què…», diu.

Per fomentar la implicació de la ciutadania en la festa, el consistori atorgarà el premi honorífic a la participació per a la comparsa que assisteixi a més actes del programa.