Ballesteros aparta Villamayor de director dels Jocs

Víctor Sánchez, del COE, serà qui ocuparà el lloc del regidor tarragoní

Per . Actualitzat el

La crisi del Jocs s’ha saldat la primera víctima. Tot i que, en calent, Ballesteros no va voler admetre que les coses s’havien fet malament i, per això, va assegurar que no es destituiria a ningú, Javier Villamayor deixa de ser el director executiu dels Jocs per assumir responsabilitats de menys envergadura (relacions institucionals, seguiment de les obres i patrocinis). En el seu lloc entra Víctor Sánquez, secretari general del Comitè Olímpic Espanyol (COE), que s’encarregarà de capitanejar la nau dels Jocs 2018 i d’evitar un nou naufragi que, de ben segur, seria el darrer.

Aquesta decisió, la va comunicar l’alcalde Ballesteros al personal de la Fundació, abans del Nadal. En la missiva es dóna poca importància al fet que Sánchez sigui la persona que assumeixi, «en exclusiva, la direcció organitzativa, operativa i econòmica de l’Oficina dels Jocs com a director executiu» i, en canvi, s’argumenta que cal «redoblar esforços en l’àmbit de les relacions institucionals, la negociació política i la captació de nous patrocinis i donacions». Per així justificar la degradació de l’anterior responsable dels Jocs, Javier Villamayor.

Amb tot, sobta que, després del fracàs en la captació de patrocinis i donacions durant el mandat de Villamayor, se segueixi apostant per la mateixa persona que no va aconseguir reduir a base d’iniciativa privada els 9 MEUR de pressupost executiu necessaris per dur a terme els Jocs del 2017. Com si, amb uns mesos més, algú cregués que Villamayor pot aconseguir els patrocinis que no ha assolit en anys i quan la marca dels Jocs encara no estava devaluada a causa de la cancel·lació.