Troben una tomba romana a les obres de l’antiga Guàrdia Civil

No es descarta que hi hagi més enterraments i altres vestigis

Per . Actualitzat el

Les obres que s’estan duent a terme als terrenys de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil han deixat al descobert restes de l’època tardoromana que inclouen murs d’edificis i, com a mínim, un enterrament. Es tracta d’un individu que es calcula que devia tenir d’uns quinze anys, de gènere indeterminat i que, donant un cop d’ull a les dents, és probable que patís problemes alimentaris. A banda, també s’ha trobat un animal mort a pocs metres de la tomba. És aviat encara per saber si hi ha més enterraments al perímetre de l’excavació, per això els tècnics municipals han anunciat que en un parell de setmanes podran donar a conèixer l’abast de la trobada. «És freqüent trobar enterraments encavalcats en aquest període», explica l’arqueòleg municipal Joan Menchón que recorda que la zona suburbana on s’han trobat les restes és on vivia la gent benestant de l’època.

Antiga-comisaria2

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha admès que, de moment, «aquestes troballes no endarreriran els terminis de l’obra perquè ja estava previst que es trobessin vestigis romans» però caldrà esperar per veure la importància de les restes.

Recordem que els treballs, iniciats el passat abril, han consistit a desmuntar un conjunt de dos edificis que ocupaven una superfície de 2.442 metres quadrats. El que donava al carrer López Peláez tenia un pis d’alçada mentre que l’edifici limítrof amb el carrer Josepa Massanes era de tres pisos. Arran de les característiques dels edificis i de la seva ubicació, l’enderrocament s’ha fet manualment des de la planta tercera a la primera mentre que les parets i els forjats del sostre de la planta baixa s’han enderrocat a màquina.

Ara s’estan duent a terme les cates arqueològiques prèvies a la segona fase que consistirà en construir habitatges a «preus assequibles» destinats a la venda. Seran 30 habitatges, 31 aparcaments, a més de trasters i locals comercials a la planta baixa. Els nous habitatges tindran entre 65 i 105 metres quadrats, n’hi haurà de dues, tres i quatre habitacions.

El cost de la construcció serà de 3,6 milions d’euros, anirà a càrrec de Smhausa, i es preveu que a mitjan any estiguin enllestits.

Antiga-comisaria4