L’estació de l’AVE tindrà un aparcament de baix cost

L’Ajuntament de la Secuita ha iniciat la compra dels terrenys per fer-lo

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de la Secuita ha tret a concurs el plec de condicions que ha de regir l’adquisició d’un terreny pròxim a l’estació del Camp de Tarragona amb la finalitat de crear un servei públic municipal d’aparcament de vehicles i serveis vinculats. Després de la seva publicació al BOP de Tarragona el dia 10 de gener, s’obre un període de 20 dies hàbils perquè els propietaris de terrenys propers a l’estació presentin les ofertes. «Ho hem fet així per ser el màxim de transparents possibles», ha apuntat l’alcade del municipi, Eudald Roca que espera tenir-lo enllistat abans dels Jocs Mediterranis de 2018.

Amb tot, una vegada adquirits els terrenys, encara caldrà fer la modificació urbanistica per catalogar-los d’aparcament (aquest procés pot durar fins a mig any), fer el projecte de l’obra i dur-la a terme. «Per nosaltres és un esforç enorme, fer això», admet el batlle que lamenta que «una administració petita com nosaltres haguem de solucionar un problema de territori com aquest». Fa referència als cotxes aparcats a la carretera d’accés a l’estació del Camp de Tarragona. Un perill del qual ja han alertat els Mossos d’Esquadra que, segons explica Roca, han demanat al consistori de la Secuita que busqui una solució. «És una demanda social des de fa deu anys i no podem permetre que la nostra estació segueixi tenint aquest aspecte», lamenta l’alcade de la Secuita.

El pressupost per a l’adquisició del terreny és de 45.000 euros a la baixa. Alhora d’aquirir-lo, les característiques que es valoraran més són el preu, la proximitat amb l’estació i amb el vial d’accés a l’equipament. El plec de clàusules està disponible al web del municipi.