L’Home dels Nassos estrenarà cançó per acomiadar l’any

Ha estat creada per l’escola de música El Tecler

Per . Actualitzat el

L’Home dels Nassos estrenarà una cançó pròpia que acompanyarà la salutació del personatge des del balcó de l’Ajuntament.

El personatge popular que “té tants nassos com dies li queden a l’any” tornarà a sortir el dissabte 31 de desembre per acomiadar l’any. Com és habitual sortirà a les 12 h de Casa Balsells, al Pla de la Seu, des d’on començarà el camí per arribar a l’Ajuntament de Tarragona. En aquell moment, coincidint amb la sortida del capgròs al balcó del Palau Municipal, s’estrenarà una cançó de rebuda, amb lletra i música de Montse Blai i els arranjaments de Joan Moliner, tots dos mestres de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler, que és qui ha tingut la iniciativa i n’ha fet l’enregistrament.

Els professors i els alumnes de l’Aula de Música Tradicional i Popular el Tecler seran els encarregats d’interpretar la peça. Els instruments utilitzats seran: sac de gemecs, tarota, tenora, fiscorn, gralla, flabiol i tamborí, acordió, violí, guitarró i percussió.

A les persones congregades a la plaça de la Font se’ls repartirà un fullet amb la lletra de la cançó perquè tots plegats acompanyin la sortida de l’Home dels Nassos. Però ja els dies previs, totes aquelles persones que vulguin anar assajant la nova cançó, podran visionar a través de les xarxes de Tarragona Cultura un videoclip produït per Tac 12 que incorpora la lletra.

La consellera de Festes, Begoña Floria, ha explicat: “Cal agrair la iniciativa del Tecler, que enriqueix aquest acte tan tradicional. La col·laboració de les entitats es bàsica per situar Tarragona com a líder en l’àmbit de la cultura popular del país”.

Sortint de l’Ajuntament l’Home dels Nassos continuarà el seu recorregut fins al Recinte Firal on és ubicat el Parc Infantil de Nadal. Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, Plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova fins als Despullats, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya i Recinte Firal.