L’Ajuntament reallotjarà les famílies de l’edifici de Bonavista

Els afectats han hagut d’abandonar el pis aquest dilluns

Per . Actualitzat el

Tres de les cinc famílies que han hagut de marxar de casa seva a causa del mal estat de l’edifici es reallotjaran provisionalment en un hotel i, abans d’acabar la setmana, en un dels pisos d’emergència social que el consistori té disponibles. Les altres dues famílies, que no tenen fills, han preferit, de moment, no sol·licitar el reallotjament.

«Dimecres reallotjarem dues de les famílies i entre divendres i dilluns, l’altra», ha explicat la consellera de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, que confirma que les famílies han acceptat anar provisionalment a aquests habitatges fins que trobin un lloc on viure. En aquest sentit, Santos afirma que se’ls ajudarà a buscar un lloguer social i que ja hi ha algunes famílies que havien avançat en aquesta direcció.

Aquesta notícia se suma al desallotjament de tres famílies d’un edifici del carrer Reial per despreniments la setmana passada.

«Els edificis antics haurien de passar una inspecció que malauradament, moltes vegades, no passen», lamenta Santos.

En aquest sentit, i davant la hipòtesi plantejada pels veïns que la causa del mal estat de l’edifici fos culpa del terreny, Santos apunta que s’ha de realitzar l’estudi geotècnic per saber-ho i que aquest hauria d’anar a càrrec de la propietat de l’edifici, que són les cinc famílies que hi vivien.