El Joan XXIII comença la celebració del seu 50è aniversari

El repte és continuar sent l’hospital de referència del territori tot i l’anunciada derivació d’especialitats a Reus

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Català de la Salut han inaugurat oficialment els actes del 50è Aniversari de l’Hospital Universitari Joan XXIII. L’acte institucional públic s’ha celebrat aquest divendres al migdia al Saló de Plens. Ha estat presidit pel conseller de Presidència i Estratègies de ciutat, Alejandro Fernández, acompanyat per la directora gerent de l’ICS, Candela Calle, i pel gerent de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gràcia. El pediatre jubilat de l’Hospital Joan XXIII, Agustí Tarrès, ha pronunciat la conferència titulada «Impacte del Joan XXIII a la ciutat de Tarragona» recordant la primera assistència que es va practicar al centre el 16 d’octubre del 1967. Es tractava d’una cesària de la qual ell, amb 29 anys aleshores, va fer l’exploració pediàtrica del nadó acabat de néixer. L’hospital però, no es va inaugurar fins al 31 de gener de l’any següent, data en la qual finalitzaran els actes que s’han preparat des de la direcció del centre.

«Volem posar en valor tot el que la institució ha fet durant aquests anys per a la ciutadania», ha dit Gràcia agraint que el centenari coincideixi amb tot el projecte del nou edifici i el pla estratègic del Camp de Tarragona. Quan se li ha preguntat sobre consolidar el paper del Joan XXIII com a hospital de referència del territori, Gràcia s’ha referit al pla estratègic que va presentar Comín i recordant que del que es tracta és de «consolidar el paper de referència medicoquirúrgica i maternoinfantil del Joan XXIII». Porta oberta doncs a què el centre tarragoní no sigui l’hospital de referència en altres especialitats com ara l’oncologia que sembla que assumirà el Sant Joan de Reus.

Fernández, que substituïa a Ballesteros de viatge a Turquia pels Jocs Mediterranis, no ha volgut «entrar en confrontació política» recordant que avui és el dia per celebrar els 50 anys del Joan XXIII però no s’ha estat de reivindicar que «en el futur, el Joan XXIII ha de continuar sent l’hospital de referència de la província de Tarragona».

En acabar, la comitiva s’ha traslladat a l’hospital per continuar els actes festius. Amb més parlaments, les actuacions de l’ONG Pallapupas, de la banda de dixie Small River Brass, del Woody de Port Aventura i dels superherois del Banc de Sang i Teixits. A més, s’ha instal·lat una lona des del terrat de més de 14 metres que, durant tot un any, anunciarà la celebració de l’efemèride.