Primer cap de setmana amb la Mostra de Folklore Viu i la Baixadeta

La diada castellera i la Marató de Donació de Sang són altres actes destacats

Per . Actualitzat el

Santa Tecla inicia el seu primer i únic cap de setmana complet de l’edició d’enguany. Aquest divendres a la tarda, els actes ja es multipliquen i obliguen als tarragonins i tarragonines a fer sacrificis o a anar amb un coet al cul per arribar a tot. Es fa difícil destacar actes perquè, en realitat és una qüestió de gustos i d’afinitat amb les entitats que els organitzen, però farem l’esforç i us en citarem alguns que considerem rellevants. Avui divendres es dóna el tret de sortida al Mercat de Santa Teca, un espai en el qual música i menjar km0 es donen cita i que podreu trobar, com l’any passat, a la plaça de l’Antic Escorxador. Continua La Terrasseta als jardins Saavedra, també amb bona música i bon menjar (més internacional aquest) i amb l’afegit que les Tecletes hi col·laboren i, per tant, els més menuts tenen distracció assegurada. El Mercat d’intercanvi de marxandatge festiu o l’activitat de reconstrucció històrica Tàrraco en festes són algunes de les altres possibilitats per aquesta tarda de divendres. A la nit, Berto Romero a la TAP (de pagament), El Son de la Chama i Aspencat a la plaça de la Font i revetlles a la plaça del Rei i al Pla de la Seu.

Dissabte comença amb la XII Marató de Donació de Sang que s’allargarà tot el dia i la clàssica xistorrada popular pels que necessitin recuperar forces a base de calories. Continua amb vermuts arreu de la ciutat i amb el reggae que s’instal·la al passeig de les Palmeres. Activitats esportives tampoc en falten, n’hi ha per a tots els gustos, des de les aquàtiques del Club Natació Tàrraco al mític Concurs de Baldufa Memorial Àngel Vicient. Un dels actes estrella de la tarda serà la Mostra de Folklore Viu que, any rere any, ens porta elements festius d’arreu del país i, fins i tot, de fora. Enguany De Mort a Glòria: mostra de sons, balls i danses rituals ens portarà la Dansa de la Mort de la Confraria de la Bona Mort, de Manresa; Los Auroros. Aurora Santacrucense de la Hermandad de Nuestra Señora del Rosario, de Santa Cruz (Múrcia); Kaxarranka de la Oinkari Dantza Taldea, de Villabona (Guipúscoa, País Basc); la Dansa del Velatori de Xàtiva, Agrupació Folklòrica El Millars, de Castelló (País Valencià) i el Ball de la Mort de la Selva del Camp. Love of Lesbian al Camp de Mart (de pagament) i els Lax‘nBusto a la plaça de la Font són alguns dels concerts destacats de la nit.

I diumenge la Diada castellera a la plaça de la Font, actes gastronòmics entre els quals destaca un concurs de menjar hamburgueses a la via de l’Imperi i, a la tarda, la Santa Tecla petita ens regala dos actes: La Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits i la Cucafereta, per una banda; i Fes-te gran i dóna el teu xumet a la Víbria. Al vespre doble homenatge a Jaume Guasch, primer al Metropol i després a la plaça de la Pagesia. I a la nit, concert indispensable de Il Gran Teatro Amaro («en un lloc secret», un servidor no ha descobert encara l’espai) i dels tarragonins Simfóra Kemfai Elföll a Les Granotes Terrassa.

 

Per descomptat, ens en deixem molts de molt interessants d’actes i, per tant, us recomanem mirar-los un per un. Per aquest motiu, a continuació, us els detallem:

 

Divendres 16 de setembre

 

9 h, Escola Sant Rafael. Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

 

9 h, Escola Bonavista. Santa Tecla a les Escoles. La Colla Jove a les Escoles.

 

9 h, Escola Mediterrani. Santa Tecla a les Escoles. Els Xiquets del Serrallo a les Escoles.

 

9 h, Col·legi Sagrat Cor. Santa Tecla a les Escoles. El Drac de Sant Roc a les Escoles.

 

9 h, Col·legi Sant Domènec de Guzmán. Santa Tecla a les Escoles. El Griu a les Escoles.

 

9 h, Escola de Pràctiques. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

 

9.15 h, Llar d’Infants El Ninot. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

 

10 h, Llar d’Infants La Taronja. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

 

10.45 h, Llar d’Infants Sant Salvador. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

 

11.30 h, Llar d’Infants Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. El Nano Capità a les Escoles.

 

11.30 h, Col·legi d’Educació Especial Estela. Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

 

12 h, Mercat Central, pl. Corsini. Tast de llonganissa de Mamadeta.

Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central

 

15 h, Escola L’Arrabassada. Santa Tecla a les Escoles. El Ball d’en Serrallonga a les Escoles.

 

15 h, Escola Cèsar August. Santa Tecla a les Escoles. El Ball dels Set Pecats Capitals a les Escoles.

 

17 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 5è Torneig de Pretemporada del TGN Bàsquet. Inauguració del torneig. Un cop més per Santa Tecla, equips infantils, cadets i júniors femenins i masculins participaran en aquest torneig. Partits de 17.30 a 22 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

 

17 h, Catedral de Tarragona. Visita guiada: Imago lapideus: una aproximació a la iconografia de la Catedral. Un passeig per la Catedral a través d’alguns exemples de la seva iconografia, amb diverses referències a la vida de santa Tecla.

Entrades: adults, 10 €; + 65 anys, 9 € (grups limitats, màxim 25/30 persones)

Més informació i reserves: contacte@iberapt.com

Organitza: IBER, Arqueologia, Patrimoni i Turisme S.L.

 

17 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Pregó de les festes de la residència a càrrec de Xavier Sabat, president de la colla castellera Xiquets de Tarragona. Tot seguit, actuació dels alumnes de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler.

 

17 h, portal del Roser, Itinere. Visita guiada. Descobrim la Catedral, els secrets de la imponent seu de Tarragona. Una visita per conèixer en profunditat aquest tresor medieval endinsant-nos en la història, les llegendes i els detalls de l’església, les capelles i el claustre. Després de l’última restauració, la Catedral torna a tenir l’esplendor original que la fa única. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9,5 €; reduït: 7 €; nens (de 6 a 12 anys): 4 €. Places limitades.

Organitza: Itinere

 

18 h, pati exterior de l’Hospital Joan XXIII. Espectacle infantil amb Papallupes, grup de pallassos hospitalaris. Tot i ser festa a la ciutat, l’Hospital Joan XXIII segueix amb la seva ingent tasca sanitària. Avui els Papallupes hi posaran el toc festiu. Tothom hi està convidat.

Organitza: Hospital Universitari Joan XXIII, ICS Camp de Tarragona

 

18 h, pl. de l’Antic l’Escorxador. Arrencada del Mercat de Santa Teca: producte local de qualitat, cuina d’autor i cultura contemporània. Amb la participació de les cerveses artesanes de Tarragona i voltants, restaurants de territori amb producte de temporada, cellers d’agricultura ecològica de la zona. Aliments saludables i ecològics, degustacions, conferències, tallers, concerts i mostres d’art visual. Menjar, beure, aprendre i gaudir.

Organitza: Topònim

 

18 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cada maleta un conte. Els contes del Donyet. El Donyet és un caçador de contes, i cada conte que aconsegueix caçar el guarda ben guardat dins una de les seves maletes, per poder després portar-lo als nens que el vulguin escoltar. Enguany el Donyet porta les seves maletes a la caravana PlayTruck: t’animes a descobrir què s’hi amaga dins?

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

18 h, pl. dels Sedassos. Exposició fotogràfica “Sant Salvador cara B”. Un reportatge que tracta de mostrar la realitat del barri, com viu, l’ambient de les places i les diferents formes de sentir la cultura.

Organitza: Asociación Resistencia Bandera Negra

 

18.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Berenar amb coca, música i xocolata. També tallers i espectacle.

Organitza: Topònim

 

18.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cada maleta un conte. Els contes del Donyet.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

18.30 h, c. Comte de Rius, 5. Pastisseria Conde. Presentació del Mousse de la col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona. La dolça versió d’aquesta ja clàssica col·lecció de contes. La podeu degustar durant totes les festes.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove i Pastisseria Conde

Col·labora: Insitu Comunicació

 

18.30 h, Amfiteatre romà, parc de les Granotes. Tàrraco en festes. De quan els romans tenien més festes que dies feiners. Visita comentada per parlar de quines celebracions festives tenien lloc en aquests espais monumentals de l’antiga Tàrraco. Fa dos mil anys els magistrats de la ciutat no només gestionaven els mercats, les voreres i els edificis públics sinó que per llei estaven obligats a organitzar i pagar de la seva butxaca un seguit d’activitats festives, religioses i polítiques per a tots els ciutadans. Grups limitats. Entrada gratuïta amb reserva prèvia a reservas@argostarragona.com o al telèfon 977 101 800. Visita en català. Durada aproximada: 1 h.

Col·laboren: Festival Tarraco Viva i Argos Tarragona

 

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cada maleta un conte. Els contes del Donyet.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19 h, Auditori de la Diputació de Tarragona, c. Pere Martell, 2. Concert de la Tecla Simfònica, a càrrec de la Banda de Grau Professional del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Música de Jacob de Haan, Holst i Pina. Direcció de Jordi Masip i Rogeli Rodríguez. Entrada gratuïta amb invitació. Recollida d’entrades al mateix Auditori a partir del 12 de setembre, de 10 a 20 h i 1 hora abans del concert.

Organitza: Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona

 

19 h, pati del Palau de la Diputació, pg. de Sant Antoni, 100. Demostració i tallers d’introducció a la modalitat d’arranjament floral japonès ikebana, a càrrec de Josefina Espallargas.

Organitza: Associació Tarragona Bonsai

Col·labora: Diputació de Tarragona

 

19 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de canalla.

 

19 h, pl. del Ball de Diables, c. Roger de Llúria. Mercat d’intercanvi de marxandatge festiu. Tens samarretes, programes i mocadors i voldries canviar-ho per altre material festiu? Avui és el teu dia! Espai especialment recomanat per a teclers compulsius. Inscripcions a balldediablestgn@gmail.com.

Organitza: Ball de Diables de Tarragona

 

19 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Sorteig casteller de les diades de Santa Tecla: el Primer Diumenge i Santa Tecla. S’acosten les grans diades castelleres de la ciutat i cal perfilar les estratègies. El sorteig determinarà l’ordre d’entrada a plaça i l’ordre d’actuació de la gran diada del Primer Diumenge i l’ordre d’actuació de la diada de Santa Tecla. Castellers vallencs, vilafranquins i tarragonins, preparats per al gran dia!

 

19 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Inauguració de les XXX 24 hores del CN Tàrraco. Natació per relleus. Poden participar-hi tots els socis, esportistes i amics del Tàrraco, no cal inscriure-s’hi prèviament. Durant 24 hores, el Club prepara diverses activitats esportives, lúdiques i gastronòmiques. En aquests primers relleus hi prenen part esportistes, personatges i autoritats locals. Accés lliure i gratuït. Paral·lelament, es posa també en marxa la Graellada Popular 24 h CN Tàrraco. Amb broquetes, xistorra, llonganissa, botifarra negra, fesols i llesca de pa. Preu: 6,80 €.

Organitza: Club Natació Tàrraco

 

19 h, des del portal del Roser, Itinere. Tastem la història. Visita guiada + degustació. Tasteu la cuina dels reis segons el receptari medieval del Llibre de Sent Soví després d’una passejada pels carrers i racons de la Part Alta. Una visita que us acostarà a la gent i els costums de la desconeguda Tarragona medieval. Preu de l’activitat: 19 € (places limitades).

Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657

Organitza: Itinere Turisme

Col·labora: Restaurant Quim i Quima

 

19.15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Zumba per a tothom al Tàrraco. Classe oberta de zumba per a tothom, petits i grans. Vine a ballar al Tàrraco! Activitat lliure i gratuïta.

 

19.30 h, pl. de l’Antic l’Escorxador. Mercat de Santa Teca. Obertura dels restaurants i les zones de menjar.

Organitza: Topònim

 

19.30 h, pl. del Fòrum. SwingtaTecla! Per començar les festes amb molt de swing, veniu a fer les vostres primeres passes de lindy hop amb la classe oberta. Vinga, a cremar sabatilles!

Organitzen: TGN Swing i ASCOM Fòrum

 

19.30 h, Amfiteatre romà, parc de les Granotes. Tàrraco en festes. De quan els romans tenien més festes que dies feiners. Visita comentada per parlar de quines celebracions festives tenien lloc en aquests espais monumentals de l’antiga Tàrraco. Fa dos mil anys els magistrats de la ciutat no només gestionaven els mercats, les voreres i els edificis públics sinó que per llei estaven obligats a organitzar i pagar de la seva butxaca un seguit d’activitats festives, religioses i polítiques per a tots els ciutadans. Grups limitats. Entrada gratuïta amb reserva prèvia a reservas@argostarragona.com o al telèfon 977 101 800. Visita en català. Durada aproximada: 1 h.

Col·laboren: Festival Tarraco Viva i Argos Tarragona

 

19.30 h, jardins del Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Concert extraordinari per celebrar els 30 anys dels Grallers Tocaferro i presentació del llibre i CD Músiques per a gralla i timbal del Seguici de Tarragona. Després de 30 anys de fer bona música tradicional, els Grallers Tocaferro ens presenten un més que interessant treball de recopilació musical del nostre Seguici Popular amb uns nous arranjaments que de ben segur obrirà noves portes interpretatives als grups de música tradicional. Bona feina! Accés lliure, limitat a la capacitat de l’espai.

Organitza: Grallers Tocaferro

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

 

19.30 h, pl. d’en Ripoll. Divertiments teatrals amb I Piselli. Petites escenes de la Commedia dell’Arte a càrrec d’aquesta companyia teatral alemanya. És especialment interessant la barreja dels idiomes italià, català i alemany a les seves representacions.

Organitza: I Piselli

 

19.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Lupe (soul, ska, 60s / Lleida). Amant de la música negra, l’ska clàssic i els hits dels 60, els 80, el rock&roll, el ie-ie i fins i tot el mambo, el swing i el balkan, DJ Lupe garanteix una estona ben moguda i per a tots els gustos!

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Taller d’iniciació a l’hoquei subaquàtic. Recomanat per a nens i nenes de 10 a 15 anys. Activitat lliure i gratuïta.

 

20 h, Didals Merceria, c. de la Nau, 10. Presentació dels gots de xopet del Seguici, enguany amb sis noves imatges.

Organitzen: Trofeus Badia i Didals Merceria

 

20 h, Cafè Cerveseria La Tabacalera, c. Felip Pedrell, 12. Presentació de les copes serigrafiades amb els elements del Seguici Popular, enguany la Víbria. Edició limitada fins a exhaurir-ne les existències.

Organitza: Cafè Cerveseria La Tabacalera

 

20.30 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de castells.

 

20.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Desfilada de moda infantil i juvenil, patrocinada per Minimum, Casa Guasch, Esports Catedral i Papereria Central. Activitat lliure i gratuïta.

 

20.30 h, Casino de Tarragona. Taller de preparació i degustació de còctels amb Chartreuse. Compra de tiquets al Casino de Tarragona fins al 15 de setembre (places limitades). Preu per tiquet: 10 € (inclou barrilet). Màxim 4 tiquets per persona. Activitat exclusiva per a més grans de 18 anys.

Organitza: Casino de Tarragona

Col·labora: Chartreuse Difusión

 

20.30 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar a la fresca a preu popular. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec de restaurant Ikkiu i espai Food Truck.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Festival REC, Tecletes, Rusc Produccions, Ikkuii i Food Truck La Cuineta

 

21.30 h, pl. de les Cols. Xiquets de Tarragona. Assaig especial del pilar caminant. A continuació i al local social del carrer Santa Anna, assaig de gamma extra especial de Santa Tecla.

 

22 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig general obert de castells.

 

22 h, Tàrraco Arena Plaça. Festival Imagina’t presenta Berto Romero: Sigue con nosotros. Presentar aquest gran periodista, showman i monologuista no és fàcil. La seva capacitat de reinventar-se i seguir sent un referent de l’escena i la televisió fan d’ell un incombustible monstre de l’escenari. Un estil molt propi i un sentit de l’humor àcid i esmolat el fan un imprescindible dels nostres somriures.

Entrades a partir de 30 € a www.tap.cat.

 

22.15 h, pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Actuació musical.

Organitza: Topònim

 

22.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Revetlla amb la banda de versions La Nueva Era. Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: Club Natació Tàrraco

 

22.30 h, pl. dels Sedassos. L’Associació Balls a Plaça us convida a una ballada folk amb el grup Kapela Jazgodki (Polònia), i a les 0.30 h, festa patxanguera catalana sense complexos amb Morena Tradipatxanga. No hi podeu faltar!

Organitza: Balls a Plaça

Col·laboren: Restaurant L’Home dels Nassos i Ajuntament de Tarragona

 

23 h, Cafè La Cantonada – Cooperativa Obrera, c. Fortuny, 23. Concert amb Richmand, folk.

Organitza: Cafè La Cantonada

 

23 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Concert amb The Risas, funk-pop en català. Preu: 3 €.

 

23 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. The Reggae Sound System.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

 

23 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Concert amb Harrison Ford Fiesta + DJ Guillem the la Vall. Postfolk.

Organitza: Les Granotes Terrassa

 

23.15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Surf ski per a infants. Gaudeix fent palades dins la piscina. Activitat lliure i gratuïta.

 

23.30 h, pl. de la Font. Concert amb El Son de la Chama i Aspencat. Després d’una llarga llista de concerts per tot l’Estat, El Son de la Chama torna a casa a presentar-nos el seu segon disc, Somos. Feia temps que aquesta plaça els esperava i avui ha arribat el moment. Els acompanyaran en aquesta primera gran nit de concerts de festa major els valencians Aspencat. Procedents de la Marina Alta, el seu estil es basa en l’ska, el reggae i el drum and bass. En l’actualitat són una de les bandes referents del País Valencià. De ben segur que serà una nit d’aquelles de plaça de la Font ben plena!

 

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Ganja Nights & Friends. Selecció musical de soul, ska i diverses músiques negres. Nit de ska amb Cultrum (Tarragona) i Maroon Town (Londres). Qui millor per començar la nit de ska que els tarragonins Cultrum. Després de més d’una vuitantena de concerts, els crancs ens porten el seu directe, Dins la pell, eclèctic, energètic i fresc, però alhora madur i reposat. Maroon Town celebra els seus 30 anys de vida amb la gira Homage to Skatalonia, amb cinc concerts exclusius i amb Tarragona com una de les ciutats triades, divuit anys després. La banda londinenca de 2 Tone, soul, funk farà un concert especial en què tocarà els seus reconeguts hits i alguna sorpresa més. Maroon Town ha actuat per tot el planeta i en reconeguts festivals com Dr. Music Festival, London International Ska Festival, Reggus, Viñarock i Rototom Sunsplash.

Organitza: Ekinoci

 

23.30 h, pl. del Rei. La revetlla del Retaule de Santa Tecla, amb els Llorus del Negrito, Grallioli i Canya d’Or. Ja fa anys que els grups de grallers han anat entrant progressivament en el format de revetlla. Les versions dels èxits més representatius de la música han passat a formar part dels repertoris de les formacions de gralla i timbal. Avui l’Esbart Santa Tecla vol celebrar els 25 anys del Retaule de Santa Tecla amb tres de les formacions més potents del país.

Organitza: Esbart Santa Tecla

 

23.45 h, pla de la Seu. Revetlla castellera de Santa Tecla. Avui és dia d’assajos importants previs a la diada de Santa Tecla – el primer diumenge. Un bon moment per intentar treure pressió als castellers i castelleres de la ciutat. L’Orquestra Girasol serà l’encarregada de posar la potència musical al ritme de les millors versions. Tanquem pinya!

Organitza: Xiquets de Tarragona

 

24 h, pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Club Vinil Tarragona.

Organitza: Topònim

 

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Sensual Party, de la mà de l’Escola Udance Báilame. Una nit per no parar de ballar.

 

24 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Festa pop-rock.

 

1 h, c. Cós del Bou. DJ Gio Rockaction, la primera ronda de la nit. Després de l’últim assaig abans de la diada de Santa Tecla – el primer diumenge, la Jove us ofereix una jornada musical amb primera, segona, tercera ronda i pilars! Estigueu atents!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

1.45 h, c. Cós del Bou. Segona ronda amb la Leblond Band! Una muntanya russa que us transportarà a diferents estils musicals, un recorregut pel millor del rock, soul, metal, pop i funk. Forts aquí!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

3 h, c. Cós del Bou. DJ Gio Rockaction, la tercera ronda de la nit! No afluixeu!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

3.45 h, c. Cós del Bou. Ronda de pilars amb Mr. Pin Up. La diada arriba a la seva fi. Si heu estat capaços d’arribar fins aquí, diada rodona!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

 

Dissabte 17 de setembre. La Marató de Donació de Sang, els vermuts i la Mostra de Folklore Viu

 

8.30 h, Bar El Cortijo, c. Rebolledo, 27. Santa Tecla gastronòmica. Esmorzar d’espineta amb caragolins.

Organitza: Bar El Cortijo

9 h, Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11, ininterrompudament fins a les 21 h. Santa Tecla Solidària. Tarragona XII Marató de Donació de Sang. Durant tot el dia, activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants (entrades a l’Aquopolis, CBT i Nàstic, entre d’altres). A més, comptarem amb la presència i la participació d’entitats i personalitats de l’àmbit polític, cultural, artístic i esportiu, que faran de la Marató una veritable festa de solidaritat i civisme.

Recorda que pots reservar hora per fer la teva donació. Trobaràs més informació sobre la Marató al web del Banc de Sang: www.donarsang.gencat.cat.

Organitzen: Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona

 

9.30 h, pl. de la Pagesia. Inici del Mercat de producte de Santa Teca. Durant tot el dia, mercat de producte del territori. Oli, espècies, pa, dolços, formatges, licors, begudes refrescants, te kombutxa, mel, magdalenes i sabó.

Organitza: Topònim

 

10 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 5è Torneig de Pretemporada del TGN Bàsquet. Un cop més per Santa Tecla, equips infantils, cadets i júniors femenins i masculins participaran en aquest torneig. Partits de 10 a 18 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

 

10 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Competició de natació. Relleus per equips. Entrada lliure.

 

10 h, pati del Palau de la Diputació, pg. de Sant Antoni, 100. Tallers oberts de disseny i conreu de bonsais.

Organitza: Associació Tarragona Bonsai

Col·labora: Diputació de Tarragona

 

10 h, Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, c. Pau Casals, 11. Conferència: “Et saps raspallar bé les dents?”.

 

10 h, des de la pl. del Fòrum. Arrencada de la baixada d’Amparitos Part Alta-Serrallo, acompanyats d’una xaranga. Informació sobre l’itinerari i les parades a www.xiquetsdelserrallo.cat.

Organitza: Xiquets del Serrallo

 

10 h, pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Xistorrada popular. Preu: entrepà de xistorra i canya, 2 €.

Organitza: Castellers de Sant Pere i Sant Pau

 

10 h, Rambla Nova, davant de l’Oficina de Turisme. Vermut popular i solidari contra l’abandonament animal. Per Santa Tecla, deixa la teva petjada solidària!

Organitza: Grup Acollides i Adopcions d’Animals Tarragona (GAIA)

 

10 h, Rambla Nova. XXVIII Trofeu Santa Tecla de Ciclisme.

Organitza: Club Ciclista Campclar

 

10 h, pl. dels Natzarens. Fes el teu nino-nano. Taller de manualitats. Construeix el teu nano, bèstia o gegant preferit amb una capsa de cartró. Inscripció: 1€ (el mateix dia de l’activitat). Obsequi per als cinquanta primers participants.

Organitza: Chargrossos de Tarragona

 

10 h, església de Natzaret, pl. del Rei, 1. Fes-te armat per un dia! Segur que algun dia us heu imaginat vestits d’armats. Aquest matí, i fins a la una, podreu complir el vostre desig!

Organitza: Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang

 

10.30 h, des del portal del Roser, Itinere. Visita guiada. 1811, el setge de Tarragona. Adam Gerard Quigley, investigador d’arxius britànics, ens ofereix un relat inèdit dels tràgics fets de la Guerra del Francès passejant per les Muralles, el pla de la Seu i els carrers de la Part Alta. Una visita guiada plena d’anècdotes, documentació i imatges. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Places limitades.

Organitza: Itinere

 

10.30 h, pg. de les Palmeres / Rambla Vella. VII Festa i Esport. L’Associació de Diabètics de les Comarques de Tarragona (ADCT) organitza la 7a Caminada Popular de Santa Tecla des del passeig de les Palmeres fins al parc del Francolí, amb un petit esmorzar al final del recorregut. Places limitades. Aportació voluntària. Informació i inscripcions: 606 816 903 – diabeticostarragona@gmail.com.

Organitza: ADCT

 

10.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Relleus per a tothom. Entrada lliure.

 

10.45 h, església de Sant Llorenç. Visita guiada: Magna Voce: veus, cants i històries medievals. Visita acompanyada d’una recreació històrica amb cants sefardites al Call i d’un petit concert amb cants medievals a l’església de Sant Llorenç. Entrades: adults, 15 €; + 65 anys, 12 €; de 9 a 16 anys, 8 € (grups limitats, màxim 30/35 persones).

Més informació i reserves: contacte@iberapt.com

Organitza: IBER, Arqueologia, Patrimoni i Turisme S.L.

Col·laboren: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona

Veu i música: La Jueva de Tortosa i Carlos Lupprian

 

11 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. L’espai de cultura reggae i sound system. Growing Culture és una associació cultural sense ànim de lucre formada per diferents col·lectius que promouen la música d’arrel jamaicana i urbana al Camp de Tarragona. A partir d’ara i durant tot el dia, un gran nombre d’activitats configuraran aquesta jornada. Fins a les 14 h hi podrem trobar les activitats següents:

11 h, ioga i meditació musical

12 h, mercat La Paradeta

12 h, trobada de food trucks

12 h, Espai Art Urbà

12 h, vermut reggae

13 h, exhibició de slackline

Organitza: Growing Culture Associació Cultural

Patrocinen: Blessed Garden Tattoo Studio, Bar Pizzeria Sedassos, Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

Col·labora: Wrung Store

 

11 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Waterpolo infantil/aleví. Piscina interior. Entrada lliure.

 

11 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 sala tennis taula. II Trofeu 24 h de Tennis Taula, amb la participació del Club Gimnàstic i el CN Tàrraco. Entrada lliure.

 

11 h, c. Josep Català i Rufà, davant del pavelló de la Part Baixa i Serrallo. Masterclass Santa Tecla 2016 Zumba PMET. Inscripció gratuïta oberta a tothom a partir del dia 1 de setembre a les instal·lacions del Serrallo, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, o el mateix dia de la Masterclass. Més informació a esports.tarragona.cat o al Patronat Municipal d’Esports (977 550 299).

Viu la festa ballant zumba!

Organitza: Patronat Municipal d’Esports de Tarragona

 

11 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86. Aiguagim per a tothom. Piscina interior. Entrada lliure.

 

11.30 h, pl. dels Sedassos. Vermut de Santa Tecla de l’Alverna. Música i animació abans d’anar a dinar!

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Alverna

 

12 h, pl. del Rei. V Marató Solidària de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es). Durant tot el dia i fins ben entrada la matinada, un seguit d’activitats lúdiques, gastronòmiques, musicals, infantils i participatives adreçades a recollir recursos en favor de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Vine i participa-hi! Fins a les 17 h hi trobareu: vermut folk amb Balls a Plaça, fideuada popular a càrrec del mestre cuiner Pitu Mosquits, el grup folk Fenya Rai, taller de balls amb la col·laboració de Tgnswing, classe de zumba amb el Gimnàs Shinus, inflables, food trucks i ampli servei de bar.

Organitza: ACTAC

Col·laboren: Bodega Enric, Peix Blau de Tarragona, Inflables Almair, Vermut Yzaguirre, Joieria Personal, Diputació de Tarragona, Tarragona Ràdio i Ajuntament de Tarragona

 

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

 

12 h, pl. de la Font. Concurs de Baldufa Memorial Àngel Vicient. Un clàssic a la festa tarragonina.

Organitza: Club Maginet

 

12 h, Poliesportiu Municipal de Sant Pere i Sant Pau. 12 Hores de Vòlei Santa Tecla 2016.

Organitza: Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau

 

12 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Festa aquàtica infantil. Tobogans, inflables i música per als més petits de la casa.

Patrocina: Aunar

 

12 h, Via de l’Imperi, davant del portal del Roser. Vols conèixer la festa major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Basada en el llibre Ruta Josep Pin i Soler (La interpretació de la ciutat), de l’escriptor Magí Sunyer, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura i l’obra del literat tarragoní, la ruta transcorre per set indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler (La família dels Garrigas, Jaume i Níobe), que retrata la Tarragona del segle XIX. En acabar el recorregut, Raffa Gelati oferirà als assistents una degustació del gelat Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229 930. Preu: 8 € (places limitades). Durada aprox.: 2 h.

Organitzen: Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i Imaginautes Serveis Culturals

 

12 h, platja Llarga. Regata de Santa Tecla per a les categories de patí de vela, patí de vela júnior i catamarà.

Organitza: Club de Vela Platja Llarga

 

12 h, pl. dels Natzarens. Plantada de nanos i gegantons i cercavila amb el teu nino-nano. Tots els participants al taller podran participar en una petita cercavila on podran lluir les seves creacions. Recorregut: pl. dels Natzarens, c. d’en Compte, c. dels Cavallers, c. Major, c. de la Nau, c. de Natzaret, pl. del Rei, Pilats, c. de l’Enrajolat, bda. de la Misericòrdia i pl. de la Font.

Organitza: Chargrossos de Tarragona

 

12 h, pl. de l’Antic Escorxador. 4t Vermut Rumbero de Santa Tecla. Un dels vermuts més celebrats de la festa, amb la rumba com a fil conductor, aire! No hi falteu!

Organitzen: Associació de Portadors dels Gegants Vells i del Cós del Bou de Tarragona

 

12 h, Restaurant La Morada, c. Cuirateries, 20. Paella & Rumba.

Organitza: Restaurant La Morada

 

12.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Obertura del servei de beguda, restaurants i zona de menjar.

Organitza: Topònim

 

12.30 h, el Serrallo. Arribada de la baixada d’Amparitos amb l’acompanyament musical d’una xaranga.

Organitza: Xiquets del Serrallo

 

12.30 h, pl. de les Cols. De vermut amb la big band de la BUMT. Sens dubte, el vermut amb més swing!

Organitza: Nova Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona

Patrocina: Vermut Yzaguirre

 

13 h, Rambla Nova, coca central al costat de l’Oficina de Turisme. La TruckOnada. La food truck més social, que afavoreix la inserció laboral de persones amb discapacitat. Vine a tastar els seus productes autèntics i únics: el trempat, la trempada i la clotxa.

Organitza: Fundació Privada Onada

 

13 h, pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Vermut amb música en directe.

Organitza: Topònim

 

13 h, Rambla Nova, Balcó del Mediterrani. Recepció de tots els participants de la 26a edició del programa Festa per a Tothom: la presència festiva de la ciutadania amb discapacitat, amb diverses aportacions de la cultura tradicional de la ciutat, i enguany amb la presència del Gegant Martí, el gegant adaptat de Premià de Mar que la colla gegantera du arreu del país per fomentar la solidaritat i la inclusió en el marc de la cultura popular. També es presenta el programa festiu en sistema braille.

Coorganitzen: Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona i Dow Chemical

Patrocina: Dow Chemical

Col·laboren: ONCE, STS Assistencial, Raffa Gelati i Portants dels Nanos Nous

 

13 h, Confraria de Pescadors, el Serrallo. El tradicional vermut Yzaguirre dels musclos, una de les millors combinacions a l’hora del vermut, amb l’acompanyament musical d’una xaranga.

Organitzen: Xiquets del Serrallo i Colla de Diables Voramar – Víbria de Tarragona

Col·labora: Vermut Yzaguirre

 

13.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Sardinada de les 24 h CN Tàrraco. L’acompanyarem d’una llesca de pa, patates xips, vi i meló. Preu: 4,50 €. Entrada lliure.

 

14 h, c. Cós del Bou, pl. de l’Esperidió i bda. Pescateria. Santa Tecla gastronòmica. La Colla Jove Xiquets de Tarragona prepara la XVIII Paella Popular de les festes. Tot un clàssic!

Preu: socis, 7 €; no socis, 8 €. Venda de tiquets a l’estand de Festes o a la mateixa colla fins al divendres 16 de setembre. En acabar, una xaranga ens farà ballar a ritme d’Amparito.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

15 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 . Waterpolo femení. Piscina interior. Entrada lliure.

 

15 h, c. Cós del Bou, pl. de l’Esperidió i bda. Pescateria. Païm la paella a ritme de xaranga. Toca fer-la baixar…

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

15.30 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (pati exterior). Campionat de dòmino. Entrada lliure.

 

16 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Waterpolo masculí. Entrada lliure.

 

17 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. L’espai de cultura reggae i sound system. Growing Culture és una associació cultural sense ànim de lucre formada per diferents col·lectius que promouen la música d’arrel jamaicana i urbana al Camp de Tarragona. A partir d’ara i durant tot el dia, un gran nombre d’activitats configuraran aquesta jornada. Fins a les 22.30 h hi podrem trobar les activitats següents:

17 h, mercat La Paradeta

17 h, tallers infantils

18 h, workshop de dancehall i afrobeat a càrrec de Makady Dancehall Queen

20 h, trobada de food trucks

20 h, sessió sound system

20 h, batucada Engrescats de Tarragona

Organitza: Growing Culture Associació Cultural

Patrocinen: Blessed Garden Tattoo Studio, Bar Pizzeria Sedassos, Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

Col·labora: Wrung Store

 

17 h, església de Natzaret, pl. del Rei, 1. Fes-te armat per un dia! Segur que algun dia us heu imaginat vestits d’armats. Aquesta tarda, i fins a les vuit, podreu complir el vostre desig!

Organitza: Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang

 

17 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Presentació dels equips del CN Tàrraco de la temporada 2016-2017.

 

17 h, portal del Roser, Itinere. Visita guiada. Descobrim la Catedral, els secrets de la imponent seu de Tarragona. Una visita per conèixer en profunditat aquest tresor medieval endinsant-nos en la història, les llegendes i els detalls de l’església, les capelles i el claustre. Després de l’última restauració, la Catedral torna a tenir l’esplendor original que la fa única. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9,5 €; reduït: 7 €; nens (de 6 a 12 anys): 4 €. Places limitades.

Organitza: Itinere

 

18 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Màgia amb el mag Yunke. Un dels mags més reconeguts de l’Estat. Yunke és també un innovador, inventor d’il·lusions i creador de mecanismes màgics. Ha portat els seus espectacles per tot el món, i és també conegut per les seves nombroses aparicions televisives. Tot un luxe que sigui a Tarragona per la nostra festa gran. Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat. Preu: 15 €.

Organitza: Cercle Màgic de Tarragona Tarracadabra

 

18 h, pla de la Seu. Taller d’enlairament de globus. Vols fer volar la imatge del Nano Capità tan amunt com puguis? Si véns t’ensenyarem com fer-ho. A partir de 5 anys.

Organitza: El Pescador de Núvols

 

18 h, pl. dels Àngels. Festa infantil dels Xiquets de Tarragona. Festa Holi per als més petits, màgia amb el mag Rober i moltes més sorpreses. Vols venir a pintar de colors la tarda? Som-hi!

Organitza: Xiquets de Tarragona

 

18 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Concert 4 Sons amb el Cor Al·leluia. Les cançons més famoses del gospel, musicals, llatí i pop-rock, fusionades en un concert. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Cor Al·leluia

 

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues nano per un dia! Quantes vegades has volgut posar-te un nano? Ara és la teva oportunitat! Si tens una alçada igual o superior a 1,50 m podràs posar-te a la pell d’un nano i ser-ne portador per un moment. Enguany tindrem el Nano Capità i els Nanos Arlequins. El grup teatral (H)istrionis Teatre us introduirà en l’apassionant vida d’aquests personatges.

Inscripcions: www.nanosvellsdetarragona.cat (places limitades)

Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

 

18 h, platja Llarga. II Regata de Santa Tecla en caiac.

Organitza: Club de Vela Platja Llarga

 

18 h, platja Llarga. I Travessia Santa Tecla nedant en aigües obertes.

Organitza: Club de Vela Platja Llarga

Col·labora: CN Tàrraco

 

18 h, Club Natació Tàrraco, pg. Torroja, 86 (piscina exterior). Gran exhibició de natació sincronitzada. Entrada lliure.

 

18.30 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 8è Torneig Santa Tecla de bàsquet femení. Fidel a la seva cita amb les festes, arriba la vuitena edició del Torneig Santa Tecla de bàsquet femení, que vol contribuir a potenciar l’esport femení a la nostra ciutat. Aquesta edició es disputarà a partit únic entre dos equips de Copa Catalunya: Tarragona Fem Bàsquet – TGN Bàsquet i CBF Cerdanyola.

Organitza: TGN Bàsquet Club

 

18.30 h, pati del Palau de la Diputació, pg. de Sant Antoni, 100. Demostració de tècniques a l’entorn dels bonsais.

Organitza: Associació Tarragona Bonsai

Col·labora: Diputació de Tarragona

 

18.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Tot sol… i núvol, Cia. Le Puant. Un pallasso, una cadira i una maleta: tres companys de viatge. Quan estan sols s’aturen, seuen i contemplen. Ara fa sol, ara fa núvol, i ara sol… i núvol.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

18.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Berenar amb coca, música i xocolata. També tallers i espectacle.

Organitza: Topònim

 

18.30 h, Circ romà, Rambla Vella. Tàrraco en festes. De quan els romans tenien més festes que dies feiners. Visita comentada per parlar de quines celebracions festives tenien lloc en aquests espais monumentals de l’antiga Tàrraco. Fa dos mil anys els magistrats de la ciutat no només gestionaven els mercats, les voreres i els edificis públics sinó que per llei estaven obligats a organitzar i pagar de la seva butxaca un seguit d’activitats festives, religioses i polítiques per a tots els ciutadans. Grups limitats. Entrada gratuïta amb reserva prèvia a reservas@argostarragona.com o al telèfon 977 101 800. Visita en català. Durada aproximada: 1 h.

Col·laboren: Festival Tarraco Viva i Argos Tarragona

 

19 h. pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Piano bar.

Organitza: Topònim

 

19 h, Casa Corderet, c. Merceria, 17. Acte de celebració del 265è aniversari de la Cereria Antiga Casa Corderet. La botiga més antiga de la ciutat enguany ha estat guardonada amb el Premi Nacional als Establiments Comercials de la Generalitat de Catalunya i amb el Diploma als més de 100 anys dedicats al comerç de l’Ajuntament de Tarragona. L’ocasió s’ho val. Enhorabona i per molts anys!

Organitza: Cereria Antiga Casa Corderet 1751

 

19.30 h, des de diferents punts de la Part Alta. Inici de la 34a Mostra de Folklore Viu. De Mort a Glòria: mostra de sons, balls i danses rituals. Enguany es compleixen 25 anys del Retaule i l’Esbart Santa Tecla ha pensat i organitzat aquesta mostra de folklore viu amb un format i uns continguts diferents i especials. Els grups participants iniciaran a les 19.30 h, i des de diferents punts de la Part Alta, un recorregut que els portarà fins a la nostra principal artèria ciutadana, el carrer Major, per continuar, com és tradicional, amb una passada de lluïment a la plaça de les Cols. Us recomanem que us distribuïu pels diferents recorreguts per gaudir en tota la seva intimitat d’aquesta selecta tria de danses i sons, lligats a l’universal i omnipresent tema de la mort.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·laboren: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Repsol, Obra Social La Caixa, Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya, Capítol Catedral, Hotel Imperial Tàrraco i Ajuntament de Tarragona

 

Grups participants:

* Campaners de Tarragona

* Dansa de la Mort de la Confraria de la Bona Mort, de Manresa

* Los Auroros. Aurora Santacrucense de la Hermandad de Nuestra Señora del Rosario, de Santa Cruz (Múrcia)

* Kaxarranka de la Oinkari Dantza Taldea, de Villabona (Guipúscoa, País Basc)

* Dansa del Velatori de Xàtiva, Agrupació Folklòrica El Millars, de Castelló (País Valencià)

* Ball de la Mort de la Selva del Camp

 

Inici de la Mostra amb el greu i solemne toc de mort des del campanar de la catedral de Santa Tecla a càrrec dels Campaners de Tarragona.

 

Itinerari 1: Los Auroros. La seva presència a la mostra començarà amb un concert dels seus cants a l’església de Sant Llorenç (accés limitat a la capacitat de l’església). A continuació iniciaran el seu recorregut des de la pl. de la Pagesia, c. Sant Llorenç, pl. del Fòrum i c. Merceria.

 

Itinerari 2: Ball de la Mort de la Selva del Camp. Des de la pl. del Rei, seguint per Pilats, c. la Nau, c. Vila-roma, pl. Mossèn Salvador Ramon, c. Cuirateries i c. Major.

 

Itinerari 3: Dansa del Velatori de Xàtiva. Des de la pl. de Dames i Vells, seguint per c. Misser Sitges, c. Mediona, pl. Ripoll, c. de l’Abat i c. Major.

 

Itinerari 4: Dansa de la Mort de Manresa. Pl. dels Natzarens, c. Notari Albinyana, c. Civaderia, c. Mediona, c. Misser Sitges, pl. de Dames i Vells, c. Riudecols, c. Cavallers i c. Major.

 

Itinerari 5: Kaxarranka. Pl. Carles Llorach, c. Mare de Déu del Carme, c. Talavera, pl. Fòrum, c. Ventallols, c. Natzaret, pl. del Rei, c. la Nau i c. Major.

 

19.30 h, Pati Jaume I del Palau Municipal. Inauguració de l’exposició “Dones castelleres: 13 mirades”. Els fotògrafs Ariadna Brunet, Antoni Coll, Mireia Comas, Laia Díaz, David Oliete, Josep Pont, Laura Rodríguez, Jean Segovia, Marc Serarols, Rodrigo Sicilia, Laia Solanellas, Jon TC i Pere Toda han fixat l’objectiu fotogràfic en nenes, joves i dones que formen part de colles castelleres de diversos indrets del nostre territori i que ara esdevenen protagonistes d’una mostra que vol ser plural i posar en evidència la importància de la dona en relació amb l’excel·lent estat de forma del món casteller actual. A causa de les dimensions de la mostra, una part estarà exposada a la sala de l’Antic Ajuntament, al carrer Major, 39.

Amb el suport de: Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Món Casteller: Museu Casteller de Catalunya i Festes Decennals de la Candela de Valls.

Col·labora: Vermut Miró

 

19.30 h, pl. dels Sedassos. Inici del compte enrere del joc de rol L’assassí de la pastanaga i macrofoto dels participants. Pastanagues per a tothom! A les 20 h comença la lluita. Més informació a www.facebook.com/pastanaga.tarragona.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

 

19.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Tot sol… i núvol, Cia. Le Puant. Un pallasso, una cadira i una maleta: tres companys de viatge. Quan estan sols s’aturen, seuen i contemplen. Ara fa sol, ara fa núvol, i ara sol… i núvol.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19.30 h. pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Obertura dels restaurants i la zona de menjars.

Organitza: Topònim

 

19.30 h, Circ romà, Rambla Vella. Tàrraco en festes. De quan els romans tenien més festes que dies feiners. Visita comentada per parlar de quines celebracions festives tenien lloc en aquests espais monumentals de l’antiga Tàrraco. Fa dos mil anys els magistrats de la ciutat no només gestionaven els mercats, les voreres i els edificis públics sinó que per llei estaven obligats a organitzar i pagar de la seva butxaca un seguit d’activitats festives, religioses i polítiques per a tots els ciutadans. Grups limitats. Entrada gratuïta amb reserva prèvia a reservas@argostarragona.com o al telèfon 977 101 800. Visita en català. Durada aproximada: 1 h.

Col·laboren: Festival Tarraco Viva i Argos Tarragona

 

20.30 h, pl. de les Cols. Passada de lluïment de la 34a Mostra de Folklore Viu. De Mort a Glòria: mostra de sons, balls i danses rituals. Com és tradicional, cada un dels grups participants portarà a terme la seva actuació en aquest emblemàtic indret festiu.

Per les característiques de la Mostra, us recomanem que intenteu mantenir el màxim silenci i eviteu moure-us per la plaça de les Cols i voltants per tal de poder gaudir tant com sigui possible d’aquesta Mostra tan especial.

 

20.30 h, església del Col·legi Lestonnac-l’Ensenyança. Concert de cant coral de Santa Tecla amb la Coral Flor de Lis de Montblanc i el Cor L’Àncora de Tarragona.

Organitza: Societat Coral L’Àncora de Tarragona

 

21 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Màgia amb el mag Yunke. Un dels mags més reconeguts de l’Estat. Yunke és també un innovador, inventor d’il·lusions i creador de mecanismes màgics. Ha portat els seus espectacles per tot el món, i és també conegut per les seves nombroses aparicions televisives. Tot un luxe que sigui a Tarragona per la nostra festa gran. Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat. Preu: 15 €.

Organitza: Cercle Màgic de Tarragona Tarracadabra

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar a la fresca a preu popular. Menjar japonès i Food Truck La Cuineta.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes, Rusc Produccions, Ikkuii i Food Truck La Cuineta

 

21 h, pl. del Fòrum. Arts a la fresca. Dansa, poesia i música a càrrec de les companyies La Im.perfecta, la Rosa Negra, Dones, i Ángeles i Demonios.

Col·laboren: Tabernae, Pa i Oli i Tarakon

 

21 h, Restaurant La Platja, c. Accés Arrabassada, 2. 10è Sopar a la Fresca i Concert.

Organitza: Restaurant La Platja

 

21 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Line dance amb Arantxa Speedy Feet i la millor música country del DJ Cocacola Cowboy.

Organitza: L’Escarabat Piloter SL

 

22 h, Teatre Auditori del Camp de Mart. Love of Lesbian en concert. El pop-rock indie català dels Love of Lesbian porta aquest estiu a Tarragona el seu nou treball, El poeta Halley. Enguany Santi Balmes i companyia tornen en plena forma amb la publicació del seu esperat nou disc. Love of Lesbian han aconseguit, amb el seu vuitè disc, alguna cosa més que sorprendre: convertir en agradable la sorpresa. Venda d’entrades: taquilles del Teatre Metropol (Rambla Nova, 46) i teatres.tarragona.cat/festivaldestiu. Preu: de 35 a 55 €.

 

22 h, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, c. Arquitecte Rovira, 2. David Guapo presenta el seu espectacle #quenonosfrunjanlafiesta2. Una aposta segura per passar una nit de diversió. l’humorista i cantautor català ha participat als xous televisius de Buenafuente, El Club de la Comedia, El Hormiguero i Sé lo que hicisteis. Una trajectòria brillant que augura un espectacle brillant. Venda d’entrades a www.ticketea.com. Preu: a partir de 15 €.

Organitza: MeriendaCena Producciones

 

22.15 h. pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Actuació musical.

Organitza: Topònim

 

22.30 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. El Guateque i DJ Set Nauzet Jonay & Wilk.o.

Organitza: Les Granotes Terrassa

 

22.30 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Concert d’Hogaza. Punk-rock de Tarragona.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

 

23 h, Cafè La Cantonada, c. Fortuny, 24. Concert amb Tres, La sal de la mar, amb Jordi Suñé, David Morlà i Carles Xarli Oliver.

Organitza: Cafè La Cantonada

 

23 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Tribut a Joaquín Sabina. El músic i compositor tarragoní Jan Cruz farà un recorregut per les cançons més emblemàtiques del mestre Sabina.

 

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Guille Milkyway (indie, pop / BCN). Guille Milkyway és un dels artistes més influents i respectats de l’escena pop estatal, conegut tant com a col·laborador musical en mitjans de comunicació com en el seu paper de jurat a l’Oh Happy Day de TV3. El líder de La Casa Azul ens farà una sessió sense prejudicis: del pop a l’indie-pop i el punk-pop, passant per l’ska i el rock&roll.

Organitza: Ekinoci

 

23.30 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae, sessió sound system. L’espai de cultura reggae i sound system. Growing Culture és una associació cultural sense ànim de lucre formada per diferents col·lectius que promouen la música d’arrel jamaicana i urbana al Camp de Tarragona.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural

Patrocinen: Blessed Garden Tattoo Studio, Bar Pizzeria Sedassos, Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles.

Col·labora: Wrung Store

 

23.30 h, pl. de la Font. Concert amb Lax’n’Busto i La Terrasseta de Preixens. La plaça de la Font ja ha estat un espai conquerit pels Lax’n’Busto des de fa molts anys. Enguany ens vénen a presentar la gira commemorativa dels seus trenta anys de trajectòria, #lax30, un recorregut per les seves moltes cançons que amb el temps han esdevingut himnes populars. Especialistes a fer moure places, Tarragona segur que estarà a l’alçada, llença’t! Els acompanyaran a l’escenari els targarins i igualadins que un dia de l’any 2008 van decidir, a Preixens, crear un grup que presumeix de transformar qualsevol festa en festa major, a veure com se’n surten!

 

23.30 h, pl. del Rei. V Marató Solidària de l’ACTAC (Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues dels Castellers/es) presenta King Morro i Cat Rock en concert. Tot apunta que amb aquests dos grups de versions haurem d’haver agafat forces per poder seguir-los el ritme. Dues grans bandes del Camp!

Organitza: ACTAC

Col·laboren: Bodega Enric, Peix Blau de Tarragona, Inflables Almair, Vermut Yzaguirre, Joieria Personal, Diputació de Tarragona, Tarragona Ràdio i Ajuntament de Tarragona

 

24 h, pl. dels Sedassos. Músiques de canya. Ball de gralles. La primera aparició pública dels grallers més nostrats. L’esforç i els assajos es posen de manifest en aquest espai tan tradicionalment graller. Un punt de trobada ineludible per als amants de la bona música de ball, servida amb gralla i timbal. Hi participen: Grallers La Virolla, Grallers de l’Esperidió, Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Els Bordons i Grallers Tocaferro.

Organitzen: grups de grallers locals

 

24 h, XXXIII Concurs Ciutat de Tarragona de Radioaficionats. Fins a les 14 h del 18 de setembre.

Més informació: ea3rcy@tinet.cat i webfacil.tinet.cat/ea3rcy.

Organitza: Ràdio Club del Tarragonès

 

24 h. pl. de l’Antic Escorxador. Mercat de Santa Teca. Club Vinil Tarragona.

Organitza: Topònim

 

24 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. Ballables dels 70 fins a l’actualitat.

 

24 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Concert amb Billy Monkeys. Rockabilly canalla, Granada.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

 

24 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Els hits ballables del CauTrònic.

 

2 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical de soul, ska i diverses músiques negres Ganja Nights & Friends. DJ Lupe (soul, ska, 60s / Lleida). Amant de la música negra, l’ska clàssic i els hits dels 60, els 80, el rock&roll, el ie-ie i fins i tot el mambo, el swing i el balkan, DJ Lupe garanteix una estona ben moguda i per a tots els gustos! Organitza: Ekinoci

Diumenge 18 de setembre. Diada de Santa Tecla – el Primer Diumenge, l’Entradeta de Músics i la Baixadeta

 

8 h, dic de Llevant, sota el Far de la Banya, Port de Tarragona. 34è Concurs Ciutat de Tarragona de Pescadors de Canya. La societat dedicada a la pesca esportiva va ser fundada l’any 1927 amb el nom de Sociedad Tarraconense de Pescadores de Caña y Volantín. Al cap de gairebé nou dècades, la iniciativa segueix més ferma que mai.

Organitza: Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona

 

10 h, av. Vidal i Barraquer, davant de la Tabacalera. 37a Peonada Popular de Santa Tecla. Circuit de 6 km, amb sortida i arribada a l’av. Vidal i Barraquer, on es lliurarà avituallament i una samarreta commemorativa. Inscripcions, a partir del 29 d’agost, a totes les instal·lacions esportives municipals de la ciutat i a www.tarragona.cat/esports.

Organitza: Patronat Municipal d’Esports

Patrocinen: Vallvé Assegurances, Automàtic Tàrraco i Coca-Cola

Col·laboren: Port de Tarragona, AV de Protecció Civil i Vespa Club, Wala i Ruzafa

 

10 h, poliesportiu del Col·legi Sagrat Cor. 5è Torneig de Pretemporada del TGN Bàsquet. Un cop més per Santa Tecla, equips infantils, cadets i júniors femenins i masculins participaran en aquest torneig. Partits de 10 a 14 h.

Organitza: TGN Bàsquet Club

 

10 h, església de Natzaret, pl. del Rei, 1. Fes-te armat per un dia! Segur que algun dia us heu imaginat vestits d’armats. Aquest matí, i fins a la una, podreu complir el vostre desig!

Organitza: Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang

 

10.30 h, portal del Roser. L’Entradeta de Músics. Emulant els seus companys grans, els nostres petits músics entraran a la ciutat seguint el costum. Itinerari: portal del Roser, pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i c. de la Nau, Pilats i pl. del Rei. En arribar tocaran una peça de lluïment. Hi participen grups de l’Escola Municipal de Música de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler i la Xarangueta Els Guirigalls.

 

10.30 h, des del portal del Roser, Itinere. Visita guiada. 1811, el setge de Tarragona. Adam Gerard Quigley, investigador d’arxius britànics, ens ofereix un relat inèdit dels tràgics fets de la Guerra del Francès passejant per les Muralles, el pla de la Seu i els carrers de la Part Alta. Una visita guiada plena d’anècdotes, documentació i imatges. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com – 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7 €; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Places limitades.

Organitza: Itinere

 

11 h, pl. de les Cols i porxos del c. Merceria, i fins a les 14 h. Versions de l’espineta amb caragolins i d’esmorzars de forquilla. Un any més, l’Associació de Restaurants de la Part Alta ofereix el plat típic de les festes. A més, enguany s’atreveixen a versionar, en format de tapa, clàssics dels esmorzars de forquilla com ara la sípia amb mandonguilles o les faves amb fesols. Preu: tapa + canya o vermut, 3 €.

Organitza: Associació de Restaurants de la Part Alta Patrocina: Estrella Damm

 

11 h, Rambla Nova, coca central al costat de l’Oficina de Turisme. La TruckOnada. La food truck més social, que afavoreix la inserció laboral de persones amb discapacitat. Vine a tastar els seus productes autèntics i únics: el trempat, la trempada i la clotxa.

Organitza: Fundació Privada Onada

 

11 h, pati del Palau de la Diputació, pg. de Sant Antoni, 100. Xerrada sobre els bonsais de l’exposició 2016.

Organitza: Associació Tarragona Bonsai

Col·labora: Diputació de Tarragona

 

11 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. 3a Fira Sant Vinil, la fira del disc del Camp de Tarragona on, a més de comprar, vendre i intercanviar discos, també podreu venir a passejar, a ballar i a fer un beure mentre els més petits s’esplaien als tobogans i gronxadors del mateix parc. Sonarà música de tots els estils (rock&roll, soul, rap, folk… això sí, amb vinils!) durant tot el dia.

Organitza: Ekinoci

 

11 h, pl. dels Sedassos. Vermut solidari.

Organitza: Associació Down Tarragona

Col·labora: ASEMIT

 

11 h, Rambla Nova, coca central, al costat de l’Oficina de Turisme. Gimcana Vespista. Un clàssic de Santa Tecla.

Organitza: Vespa Club Tarragona

 

11 h, pl. del Rei. Concentració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

 

11.15 h, Casal de Gent Gran de la Mercè. Actuació de l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza.

 

11.30 h, des de la pl. del Rei i fins a la pl. de la Font, cercavila amb les quatre colles participants a la diada de Santa Tecla – el Primer Diumenge. En arribar a la plaça de la Font, toc d’entrada. Hi participen les colles Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca del Penedès.

 

12 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Matinal de màgia familiar. Des de l’any passat, la màgia ocupa un espai important al programa de Santa Tecla. De la mà dels mags Albert, Judith, Màgic Manu, MagNel i Rafa Fluss, tornarem a gaudir de la bona màgia feta a casa. Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat. Preu: 8 €.

Organitza: Cercle Màgic de Tarragona Tarracadabra

 

12 h, platja Llarga. Regata de Santa Tecla per a les categories de patí de vela, patí de vela júnior i catamarà.

Organitza: Club de Vela Platja Llarga

 

12 h, pl. de la Font. Diada de Santa Tecla – el Primer Diumenge. Castells, torres i pilars: Colla Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca. Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executen de major a menor segons el nivell de cada espadat.

Acte retransmès en directe per TAC 12 i Tarragona Ràdio.

Patrocina: BBVA – Catalunya Caixa

 

Per acabar, toc de vermut amb els grallers i timbalers, mentre a la rotonda del Palau Municipal els enxanetes, els caps de colla i els presidents són saludats per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros.

 

12 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada a la Casa de la Festa. Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família. Places limitades.

Organitza: Imaginautes Serveis Culturals

 

12 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Gimcana familiar playtruck Tecletes + vermut musical. Passarem un matí de diumenge ben especial amb tota la família posant-nos a prova i treballant en equip per aconseguir ser la família que s’ho passi millor! Inscripcions: info@tecletes.org.

Organitzen: Tecletes i Ekinoci

Col·labora: Rusc Produccions

 

12 h, Geladeria Raffa Gelati, pl. Verdaguer, 9. Vermut musical amb Camilo Rey.

Organitza: Raffa Gelati

 

13.30 h, pla de la Seu, i fins a les 16.30 h. Arrossos de diumenge. L’Associació de Restaurants de la Part Alta ofereix per sisè any diferents varietats d’arrossos, acompanyats de preus i ambient dignes de festa major. Preu per ració i beguda: 6 €.

Organitza: Associació de Restaurants de la Part Alta

Patrocina: Estrella Damm

 

15 h, Entre Molles, via de l’Imperi, 15 A. Concurs Maxi Molles de menjar hamburgueses. Premi sorpresa per al guanyador.

Organitza: Bar Entre Molles

 

15 h, c. Santa Anna. Dinar casteller dels Xiquets de Tarragona. Acabada la diada de Santa Tecla – el Primer Diumenge, toca recuperar forces. Plats i gots amunt!

Organitza: Xiquets de Tarragona

 

17 h, CaixaForum Tarragona, c. Cristòfor Colom, 2. Programació especial de Santa Tecla: La Nit Mochica.

* 17 h, visita en família La Ruta Mochica, a càrrec de Gadaffi Núñez, músic i viatger peruà. Activitat gratuïta.

* 18 h, documental El Señor de Sipán, de José Manuel Novoa. 52 min. Activitat gratuïta.

* 19 h, Més que una visita. Itinerari musical i narratiu a càrrec de Gadaffi Núñez. Activitat gratuïta.

* 20 h, Show Cooking. Els secrets del cebiche, el plat inventat, segons diuen, pels mochica, a càrrec del xef Roberto Sihuay. Preu per persona: 4 €. Places limitades.

 

Totes les activitats estan limitades a la capacitat de la sala.

 

18 h, Rambla Nova, davant el monument a Roger de Llúria. 69è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, vàlid per al Campionat de Catalunya. Enguany el Concurs tindrà lloc en aquest espai tan emblemàtic de la nostra ciutat. Una cita ineludible al nostre calendari sardanista i festiu.

Organitza: Casal Tarragoní

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

 

18.30 h, des del pla de la Seu. La Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits i la Cucafereta. Els joves portadors de les nostres bèsties més menudes demostraran que s’adapten a qualsevol circumstància festiva. La Baixadeta es consolida com un acte més de la seqüència ritual tarragonina. Avui els més petits podran portar l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, la Cucafereta i els Gegants Moros Petits sense ser-ne els portadors oficials. Demanem la col·laboració dels pares i les mares perquè els protagonistes reals d’aquest dia siguin els nens i les nenes. Recorregut: pla de la Seu, escales de la Catedral, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia i pl. de la Font.

Col·laboren: Àliga, Mulassa, Cucafera i AMPA Lestonnac-l’Ensenyança

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Amb la participació de: Voluntaris 2017

 

19 h, Via de l’Imperi, davant del portal del Roser. Vols conèixer la festa major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Basada en el llibre Ruta Josep Pin i Soler (La interpretació de la ciutat), de l’escriptor Magí Sunyer, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura i l’obra del literat tarragoní, la ruta transcorre per set indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler (La família dels Garrigas, Jaume i Níobe), que retrata la Tarragona del segle XIX. En acabar el recorregut, Raffa Gelati oferirà als assistents una degustació del gelat Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229 930. Preu: 8 € (places limitades). Durada aprox.: 2 h.

Organitzen: Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i Imaginautes Serveis Culturals

 

19 h, pl. del Rei. Masterclass de zumba solidària i exhibicions de ball dels alumnes de l’Escola de Ball Nou Ritme. Amb sortejos a favor de La Muntanyeta.

Organitza: Escola de Ball Nou Ritme

 

19 h, local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig especial de Santa Tecla. En acabar, canya i tapa per a tots els participants.

 

19.30 h, pl. de les Cols. Fes-te gran i dóna el teu xumet a la Víbria. Segur que els vostres pares us han dit més d’un cop que sou massa grans per xarrupar el xumet, però és tan agradable, tan desitjat, que no es pot llençar com aquell qui res, ni encara menys donar-lo a qualsevol! On o a qui podem deixar-lo? Cap problema: doneu-lo a la Víbria, que guardarà els xumets de tots els petits que no saben què fer-ne. A més, ballarà per a tots vosaltres la Cançó del xumet, composta expressament per a aquesta ocasió. Enguany obrirà l’acte una performance a càrrec del grup Al Trot Teatre titulada Oh, xumet! Al Trot Teatre és una companyia formada per joves amb paràlisi cerebral del centre La Muntanyeta.

Organitza: Víbria de Tarragona

Col·labora: Al Trot Teatre

 

19.30 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Nit de Dansa Jaume Guasch. L’Esbart Sant Martí de Barcelona emprèn el seu particular Camí a la Festa. Accés lliure, limitat a la capacitat de la sala.

Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

 

20 h, pl. dels Sedassos. Ball de Gralles Infantil amb els Grallers i Timbalers Mans Petites de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Els més petits també saben tocar i ballar. Us hi animeu?

Organitza: El Tecler Gestió Cultural

 

20 h, pl. de la Pagesia. Concert de Santa Tecla de la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona i grans convidats. Seguint amb el projecte iniciat els anteriors anys de conjugar les festes de carrer, les tradicions i les músiques populars, la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, sota la direcció del mestre Òscar Miguel Losada, ens presenta un concert molt especial, diferent i emotiu, amb la col·laboració de les colles locals de grallers La Virolla i Els Bordons i amb la presència de dos músics de luxe, els dolçainers solistes Xavier Richart i Cristina Martí, dos autèntics referents dins del món de la dolçaina i de la música tradicional. Per arrodonir-ho, tindrem dues estrenes tan especials com emotives per a la ciutat de Tarragona i les festes de Santa Tecla. Per una banda, l’estrena de la versió per a banda de música d’un pasdoble dedicat a una de les figures més rellevants de la cultura tradicional tarragonina, Jaume Guasch. Escrit originalment per a grup de dolçaines pel mateix Xavier Richart, estrenarem la seva versió per a banda de música, arranjada pel director de la BUMT, Òscar Miguel Losada. Per l’altra, l’estrena de les Danses Simfòniques de la Suite Santa Tecla.

Organitza: Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

 

20 h, en un lloc secret, Mercat de Santa Teca Internacional. Mariona Aupí, cantant, multiinstrumentista i compositora, i Il Gran Teatro Amaro, banda de referència del folk europeu. Aforament limitat. Espai íntim.

Organitza: Topònim

 

20 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Concert amb Sifóra Kemfai Elföll. Brass band.

Organitza: Les Granotes Terrassa

 

20 h, pl. del Fòrum. Concert amb The Soul Man Quartet.

Organitzen: Pai Oli, Tabernae, Tarakon i Les Tres Bessones

 

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Ganjanights & LRK (ska, soul / Tarragona). Organitza: Ekinoci

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar a la fresca a preu popular. Menjar japonès i diferents plats de cuina oriental a càrrec de restaurant Ikkiu i Food Truck La Cuineta.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes, Rusc Produccions, Ikkuii i Food Truck La Cuineta

 

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: Ekinoci