Vila-seca enceta el primer cap de setmana de festa major

Una cinquantena d’actes festius tindran lloc fins al dimecres 3 d’agost entre la Pineda i Vila-seca

Per . Actualitzat el

Aquest cap de setmana s’enceten els actes de la Festa Major d’Estiu que aplegarà diversos activitats fins al dimecres 3 d’agost. En total, els vila-secans podran gaudir d’una cinquantena d’esdeveniments festius amb una clara aposta per la música, que serà l’autèntica protagonista de les festes, així com també els actes tradicionals i familiars.

Fins al 25 de juliol, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume. Dissabte tindrà lloc la Recepció d’Entitats Sant Jaume 2016 al Centre Cívic i Cultural de la Pineda, que serà presidida per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. A la nit, el Gran Castell de Focs donarà pas l’actuació del grup de rock Seguridad Social, que tocarà els seus temes mítics en directe al passeig de Pau Casals. Altres actes rellevants que s’han programat per aquest cap de setmana són la XXIX Travessia Nedant Platja de la Pineda, a partir de les 10.30 h del diumenge 24 de juliol i diversos espectacles tradicionals i familiars, com l’Art Street, una cercavila popular i l’actuació de la Txaranga Band Tocats, primer premi a la millor xaranga estatal del 2016. A banda, tant a la Pineda com a Vila-seca s’han programat activitats populars, com les actuacions castelleres i les havaneres, a més d’una petita mostra gastronòmica sobre rodes, en format de Food Trucks.

A partir del 27 de juliol i fins el 3 d’agost, la festa es traslladarà a Vila-seca en honor a la Invenció del Cos de Sant Esteve, amb les actuacions dels grups Reincidentes, Porretas, Celtas Cortos, Aspencat i Buhos i les orquestres La Fania i La Principal de la Bisbal.

D’altra banda, el dia 31 tindrà lloc la Cercavila del Seguici Tradicional. Complementen l’oferta familiar de les festes l’espectacle de circ, dansa i teatre Sfera; la Nit de Màgia i la Gran Gala de Màgia Internacional. El fi de la Festa Major de l’estiu anirà a càrrec de la Cercavila de Trabucaires, el Correfoc i Ball de Diables de Vila-seca; i el Gran Castell de Focs d’Artifici, el dia 3 d’agost.

A més, com cada any, s’ha convocat el Concurs d’Engalanament de Balcons i Carrers, per al qual cal inscriure’s al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, carrer del Patró, 10; telèfon 977 39 03 62, o al correu electrònic turisme@lapinedaplatja.info.

 

Notícia relacionada