«Volem que els nostres visitants s’emportin l’experiència de la festa als seus països d’origen»

Entrevistem a Pere Segura, regidor d’Universitat, Cultura i Excel·lència de l’ajuntament de vila-seca i president del patronat municipal de turisme.

Per . Actualitzat el

Pere Segura, Vila-seca

Som a les portes de l’inici de la Festa Major d’Estiu. Com es presenta aquesta celebració?

Doncs estem molt expectants per veure els resultats de la intensa feina feta durant aquests darrers mesos. Hem treballat molt per preparar el programa de festes i tenim moltes ganes que arribi perquè tota la ciutadania en gaudeixi.

Quins són els actes més destacats del programa?

El programa és tan ampli i variat que és molt difícil destacar una cosa en concret, i fins i tot seria injust, perquè hi ha tantes propostes com gustos pugui tenir la gent. A grans trets, remarcaria la gran oferta musical que inclou formacions molt conegudes i d’estils molt diversos; l’oferta tradicional i cultural i també l’oferta en activitats infantils i familiars.

Quin pes tenen les festes majors en la promoció del municipi?

La festa major és un element identificatiu de la població que ens permet mostrar com som culturalment parlant. És, per tant, un element de projecció i de promoció turística perquè s’esdevé en una època en la qual ens visita molta gent d’arreu del món. Volem que els nostres visitants les visquin tan intensament com sigui possible, que gaudeixin de l’experiència i se l’emportin als seus països d’origen.

Tenen alguna estratègia concreta per donar a conèixer aquesta activitat festiva i cultural entre els visitants?

Estem treballant des de fa temps en aquesta línia. De fet, recentment hem presentat una aplicació per a mòbils que permet descarregar l’agenda cultural en diferents idiomes. És una eina oberta a tothom però se’n farà una difusió i promoció especial des dels diferents establiments hotelers de la població perquè els visitants la puguin conèixer.

Aquest ha estat el seu primer any com a regidor de l’àrea d’Universitat Cultura i Excel·lència i president del Patronat de Turisme. Quin balanç fa de la seva tasca?

N’he de fer un balanç molt positiu perquè venim d’una herència molt bona i estem treballant en molts projectes importants i interessants. Ha estat i és una experiència molt gratificant i motivadora.

Quines línies estratègiques destacaria en matèria de turisme?

Estem treballant des de totes les línies perquè el món del turisme és molt competitiu. Si vols tenir un alt nivell no et pots quedar estàtic sinó que has d’estar innovant constantment. Per això la nostra estratègia es basa a revisar constantment allò que fem per millorar-ho i mantenir-nos sempre en el màxim nivell.

I en matèria cultural?

En l’àmbit cultural també estem treballant en projectes molt ambiciosos que ben aviat veuran la llum. I també estem potenciant molt la participació de les entitats ciutadanes, reforçant les activitats que es realitzen.

Celtas Cortos i Seguridad Social, grans reclams musicals de la festa

 

Celtas Cortos

La mítica banda Celtas Cortos actuarà el dia 29 de juliol.

 

La música tindrà un paper protagonista durant la Festa Major d’Estiu de Vila-seca. Així, s’han programat concerts de rock amb bandes conegudes però també hi tindran cabuda diferents gèneres i estils per a tots els gustos, així com els grups de música locals. Així, els dia 23 de juliol actuaran els mítics Seguridad Social, Relamidos i DJ Trabubu i el dia 28 de juliol tindrà lloc la La nit del rock. 7a Vila-Seca a Tope, amb els concerts de Reincidentes, Porretas, DKF i Distrito rojo. Celtas Cortos, juntament amb Cultrum, Playa de Ángel i la batalla de Dj’s Sendo i Seerch (La Pegatina) actuaran el dia 29 de juliol mentre que el dia 30 ho faran els Aspencat, Búhos i la batalla de Dj’s OGT i Nomada (Txarango). Per a més informació.