Cel Net exigeix respostes davant les reiterades incidències al Polígon Nord

La plataforma ha contabilitzat fins a vuit incidents durant els darrers dos mesos

Per . Actualitzat el

El darrer incident a la planta de Repsol que ha provocat l’evaquació de 130 treballadors de Dow Chemical el dilluns ha estat la gota que ha fet vessar el got. La Plataforma Cel Net demana que es convoqui i reuneixi de forma extraordinària la Taula Territorial de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona (TQACT) i que es convoquin als responsables de les empreses implicades per tal de donar explicacions de cada incidència registrada en les darreres setmanes i aportar les solucions corresponents per tal que no es tornin a repetir.

De la mateixa manera, sol·liciten a la Generalitat de Catalunya que doni resposta amb mesures que posin fi als incidents i que expliqui quines han estat les accions correctores preses al llarg d’aquestes últimes setmanes.

La Plataforma ha registrat fins a vuit els incidents en els dos darrers mesos: incidència a la planta de Repsol i de Dow (23 de maig), flames i fums negres durant llargs períodes (24 de maig), disturbi a la xarxa de vapor de Repsol (7 de juny), aturada tècnica a la unitat de producció de etilè de Dow (8 de juny), flames i fums negres (12 de juny), parada de compressor de Repsol (17 de juny), flames i fums negres durant llargs períodes (18, 19, 20 i 25 de juny) i el darrer incident aquest 27 de juny pel qual Dow Chemical ha hagut de desallotjar 130 treballadors.